Bericht

Schrijfwedstrijd voor Gouwenaars e.a. met reuma (ook artrose)

Geplaatst op 13 juli 2015, 12:14 uur

Voor wie een van de vele soorten reuma heeft (ook artrose) en woont in de gemeente Gouda, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard of Waddinxveen, is er deze zomer een schrijfwedstrijd.

Het thema van schrijfwedstrijd is 'Neem het heft in eigen hand'. Wie de diagnose ‘reuma’ krijgt, voelt zich soms machteloos. Reuma komt met beperkingen, je moet medicijnen met mogelijke bijwerkingen gaan gebruiken, je kunt niet meer doen wat altijd deed. Dat vergt heel wat aanpassing. In deze zomerse schrijfwedstrijd 2015, georganiseerd door de Reumavereniging Gouda en omstreken kunnen mensen met een vorm van reuma (ook artrose) beschrijven hoe ze zelf actie hebben ondernomen. Het thema sluit aan bij het internationale thema van Wereldreumadag 2015: It's in your hands, take action.

Alleen mensen die zelf een vorm van reuma hebben en woonachtig zijn in de bovengenoemde gemeenten mogen deelnemen. Uiterste inleverdatum is 14 september. De prijs wordt uitgereikt op Wereldreumadag, 12 oktober, tijdens een speciale avond, georganiseerd door de Reuma¬vereniging. De prijswinnaar krijgt vooraf bericht.

Het verhaal mag maximaal 700 woorden bevatten en kan digitaal worden ingeleverd via info@reumagouda.nl onder vermelding “verhalenwedstrijd 2015”. De jury bestaat uit ervaringsdeskundigen en schrijvers en een zorgprofessional. De prijswinnaar krijgt een mooie attentie, een tegoedbon van 25 euro, en het verhaal zal worden gepubliceerd op de website van de Reumavereniging Gouda en omstreken.

Zie hier voor exacte wijze van inlevering en bijkomende instructies. Daar staat ook meer informatie over de jury en het officiële wedstrijdreglement. 

Deel dit: