Bericht

Verfraaien Looierspoort in Gouda

Geplaatst op 2 februari 2015, 15:13 uur

De Looierspoort is de smalste steeg van Gouda en ook een toeristische attractie. Bewoners vinden hun steeg echter een beetje somber en hebben de handen in een geslagen om de steeg op te knappen. Er is sinds afgelopen jaar een boel gedaan in de poort. O.a. is een van de bewoners hovenier en hebben wij het plantsoen bij de Arie Kerssensteegje in eigen beheer, de architect heeft twee mooie ontwerpen gemaakt om de muren aan de smalle kant van de steeg op de knappen, er zijn nieuwe plantenbakken in de poort geplaatst, er hangen camera's en bordjes met de tekst camera bewaking, er zijn nieuwe prullenbakken aangeschaft en er zijn een tweetal sponsoren geworven door de bewoners.

Om de sociale cohesie verder te bevorderen is er vorig jaar in juli een rondleiding geweest met de architect om zo de binnenstad van Gouda verder te ontdekken.

Voor dit voorjaar staat op de planning om te beginnen met het schilderen van de muren en het verfraaien van de Trespa platen. Daarnaast staat er gepland om het houtwerk van het plafond in het smalle gedeelte op te knappen.

Wij hebben contact gehad met de secretaresse en of de burgemeester of de wethouder Niezen is bereidwillig om de vernieuwde Looierspoort te komen openen op 25 september 2015 vanaf 16.30 uur.

Mochten jullie meer interesse hebben dan wil ik jullie graag verwijzen naar onze facebooksite: www.facebook.com/looierspoort

Ik wil de initiatiefnemers voor Gouda bruist ook nog de complimenten geven, wat een goed idee zo'n site!

Met vriendelijke groet,

Margriet Edel

Deel dit: