Bericht

Gouda aan het mozaïeken

Geplaatst op 14 april 2014, 13:53 uur

Allereerst een pluim voor de mensen die het braakliggend terrein bij het Bolwerk hebben opgeknapt. Wát een bloemenpracht! Eindelijk heeft Gouda aan die kant een mooie entree. 

Mijn vrouw Jeannette Nieuwesteeg en ik kwamen bij de stadsbrouwerij van vorig jaar met het idee van de Social Sofa's. Het realiseren daarvan bleek voor ons toch wat al te ambitieus, en Gouda heeft geen financiële ruimte voor zo'n project. Bovendien zijn wij geen van beiden zulke fondsenwervers. Dit jaar wilden wij het project nieuw leven inblazen, maar we gaan het nu wat kleinschaliger doen. We willen nog steeds de buurten van Gouda opleuken met mozaïek, en daarbij met buurtbewoners gaan samenwerken om hun wijk te verfraaien. Er zijn al ideeën voor de Raambuurt en de IJssellaan. Een sponsor hebben we nu ook al gevonden, voor (een deel van) het materiaal.

In onze buurt, de Raambuurt, hebben wij Sarie Donk van de Speelwinkel benaderd met ons idee, en dat viel in goede aarde: zij wist wel een locatie waar we aan de slag zouden kunnen. We willen een betonnen tafel en het bankje eromheen bij het kinderspeelplaatsje aan de Regulierenhof gaan mozaïeken. Als het idee aanslaat, gaan we dit ook in andere wijken proberen op te zetten. We zullen hier regelmatig een blog plaatsen over de voortgang!   

Deel dit: