Bericht

Kerstverlichting 27 dec.

Geplaatst op 30 oktober 2015, 11:41 uur

Toen ik het bericht van Tijn Touber las, zag ik voor me hoe dit eruit zou zien in Gouda, lijkt me fantastisch! Wie wil samen met mij de organisatie op zich nemen voor een Kerstverlichting op 27 dec. 20.00 (stiltemeditatie met een kaarsje, uitgezet door Tijn Touber)? Of misschien is iemand er al mee bezig? Tijn Touber zegt er het volgende over:

In een tijd waarin mensen over elkaar heen vallen met gezouten meningen over meer grenzen en al dan niet welkome vluchtelingen lijkt Kerstmis de ideale tijd om een ander geluid te laten horen: stilte. Op Derde Kerstdag laten we de stilte spreken op pleinen, in stadsparken en andere openbare plekken in ons land. We komen samen en steken een kaars aan als symbool van het licht dat ons verbindt. Vervolgens zijn we stil - vijf minuten, een kwartier, een half uur, afhankelijk van de omstandigheden. De twee belangrijkste plekken zullen Amsterdam (Museumplein) en Breda (Valkenberg) zijn.
Deze uitnodiging gaat niet alleen uit naar mensen die gewend zijn om te mediteren, maar ook naar mensen die het momenteel hard kunnen gebruiken en tussen wal en schip vallen: zogenaamde ‘illegalen’ en ontheemden. De bedoeling is met z’n allen samen te komen: jong, oud, rechts, links, rijk, dakloos, staatloos. Iedereen is welkom.

Praktisch:
Organiseer in jouw dorp of stad om 20.00 uur een bijeenkomst op het dorpsplein of ander centraal punt (zonder dat je het verkeer ontregelt). Vraag of iedereen een kaars meeneemt en eventueel iets om op te zitten als je langer dan vijf minuten gaat mediteren. Het aansteken van de kaarsjes (neem vuur mee!) verloopt in stilte evenals de meditatie die volgt. Kerstverlichting is niet bedoeld als protest bijeenkomst. We vechten tegen niets en niemand. Het gevoel dat we willen uitstralen is te vangen in de woorden ‘harten zonder grenzen’. Zet je hart open en laat de liefde stromen.

Nodig zoveel mogelijk mensen uit door alle netwerken en vriendenclubs met elkaar te verbinden. Gebruik sociale media en nodig ook plaatselijke media uit. Dit is een unieke kans om een ander ‘geluid’ te laten horen en een stap te zetten richting een samenleving die vanuit oplossingen denkt, in plaats van vanuit tegenstellingen.

Doe je mee met Kerstverlichting?

Meer info: www.tijntouber.com/kerstverlichting/

 

 

 

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Loes Vork

Kijk ook eens hier Loes Vrolijk: https://www.facebook.com/stadsverlichtinggouda
ma 9 november 2015 11:57
Wil je reageren? Meld je dan aan.