Update

Update bij burgerinitiatief GOUDasfalt

Geplaatst op 19 november 2015, 09:42 uur

Oproep: help mee geschiedenis boven water te krijgen!
GOUDasfalt ligt op het kruispunt van de Krimpenerwaard, de Hollandsche IJssel en het Goudse IJsselfront. Spreekwoordelijk ligt het terrein ook op een kruispunt in de geschiedenis. Met de plannen voor de herinrichting van het voormalige Koudasfalt-terrein gaat het gebied een gehele nieuwe toekomst tegemoet. Om de toekomst vorm te geven willen we ook gebruik maken van de rijke geschiedenis van het terrein en de omgeving.

In de komende tijd gaan we op zoek naar de verhalen van bewoners van de Gouderaksedijk en Stolwijkersluis en leest u op de website en nieuwsbrieven van GOUDasfalt bijvoorbeeld over de bedrijfsgeschiedenis van Koudasfalt en de monumentale Lange Arm. Ook de oudere geschiedenis komt aan bod. Waar stond het Regthuys van Gouderak precies? En liepen er in de middeleeuwen echt gangen onder de IJssel vanuit het kasteel van Gouda?

Oproep
Het Streekarchief Midden-Holland bewaart vele bronnen over de geschiedenis van het Koudasfalt-terrein. Wilt u ons helpen deze geschiedenis boven water te krijgen? Stuur dan een e-mail naar info@goudasfalt.nl.

Deel dit: