Update

Update bij Gouda verwelkomt vluchtelingen

Geplaatst op 6 december 2015, 23:21 uur

Achter de schermen, een update
Er lijkt misschien niet veel te gebeuren, dat is waar en niet waar. Een kleine update:
1. De gemeente heeft een projectleider aangesteld, Lars Pijlman en de project leider voert gesprekken met allerlei partijen. Heleen en ik hadden afgelopen donderdag een kennismakingsgesprek met hem en we hebben hem verteld wat we tot nu toe gedaan hebben en wat onze plannen zijn.
Lars vertelde dat gemeente wacht op een concrete plan van COA, dat is nog niet klaar. Verwachting is dat het nog zeker wel een half jaar duurt voordat eerste vluchtelingen komen. Immers na een bestuursovereenkomst moet er ook nog verbouwd worden.
2. Er is een bewonersplatform in oprichting, Rens Rutten, Annemiek Mul en ik zijn naar eerste bijeenkomst geweest. Maandag is er een vervolg bijeenkomst en in kerstvakantie wordt een bezoek gebracht aan het AZC in Utrecht.
3. Afgelopen donderdag was er een bijeenkomst van allerlei Goudse organisaties die plannen hebben mbt opvang en ondersteuning van de bewoners van het AZC. Heel goed om te zien dat er zoveel mensen actief zijn, Humanitas, buurtwerk, sportvereniging, verzetsmuseum etc. Geconcludeerd werd dat het belangrijk is dat we in kaart gaan brengen wat iedereen van plan is te gaan doen en om daarna verder af te stemmen. Ook willen we nadenken wat er in de overeenkomst moet komen te staan die de gemeente met het COA zal afsluiten.
We gaan onderzoeken welke rol Gouda Bruist en de website kan spelen bij de coordinatie van alle activiteiten.

Kortom goed voorbereidend werk om te zorgen dat Gouda vluchtelingen over een half jaar goed en gecoordineerd kan opvangen.

Wordt vervolgd

Monica

Deel dit: