Nieuw op Gouda Bruist (939)

Vooraankondiging activiteit
Jacqueline Hurkmans

Expositie Acryl op canvas/katoen Ingrid Hurkmans

di 22 sep 2020 - za 28 nov 2020   |   10:30 - 17:00 uur   |   Galerie - Edelsmederij Jackie's

“There are always flowers for those who want to see them“ Henri Matisse.
Deze quote inspireerde Ingrid tot het maken van deze serie schilderijen tijdens de Coronacrisis. Er is altijd een lichtpunt; altijd een reden tot klein geluk. Met veel liefde en rust schilderde ze met acrylverf op canvas of katoen. De werken zijn ingelijst in vintage eiken handgemaakte lijsten. Vanaf haar vroege kindertijd tekende en schilderde ze al, deze passie nu resulterend in een duidelijke eigen stijl en techniek.

Ben ...

Vooraankondiging activiteit
Anya Tuit

Club DGS: Rainbow Edition

zaterdag 3 oktober 2020   |   18:30 uur   |   De Goudse Schouwburg

Club DGS is een nieuw avondvullend entertainment concept! Elke editie heeft andere hoofdgasten en een eigen thema. Neem plaats aan je eigen tafel en laat je verrassen door heerlijke BorrelBites, afgewisseld met muzikale of theatrale acts. Deze speciale Rainbow Edition is de aftrap van de activiteiten van de Goudse Regenboogweek voor Coming Out Day.

Met een Very Special Guest!!

Combiner je avond uit met een diner of een borrel arrangement -> maak eenvoudig je keuze via de website.

Vooraankondiging activiteit
Anya Tuit

Kunstdocu Frida Kahlo

zo 13 sep 2020 - wo 30 sep 2020   |   13:00 - 14:30 uur   |   Cinema Gouda

We denken misschien dat we Frida Kahlo al kennen - het beeld van bloemenkronen, grote wenkbrauwen en kleding in folkstijl heeft haar generaties lang een muze gemaakt - maar wat ligt er onder het oppervlak van deze intens gepassioneerde vrouw?
Deze persoonlijke en intieme film biedt bevoorrechte toegang tot haar werken en benadrukt de bron van haar koortsachtige creativiteit, haar veerkracht, haar cultureel erfgoed en haar ongeëvenaarde lust voor leven, mannen én vrouwen. Met belangrijke tentoonst...

Vooraankondiging activiteit
Nelleke Beck

workshop lamp van porselein

zaterdag 26 september 2020   |   10:00 - 13:00 uur   |   de KunstMaakPlaats , van...

Tijdens deze workshop maken we onwijs leuke lampjes van puur porselein. Hoe dunner je de porselein uitwerkt, hoe beter de lampjes gaan doorschijnen...Je kunt er zelfs gaatjes in maken, kleur aanbrengen of klei inkleuren en verwerken.We werken in de mooie corona veilige en grote ruimte van de KunstMaakPlaats. Zie ook bij www.depapaverhoeve.nl op de agenda.

Vooraankondiging activiteit
Anya Tuit

Jeroen van der Boom LIVE

donderdag 5 november 2020   |   19:30 - 21:30 uur   |   De Goudse Schouwburg

Jeroen treedt vanavond twee keer op: om 19.30 uur en om 21.30 uur.

Jeroen blijft een drukbezet man. Hij staat jaarlijks in een bomvolle ArenA met de Toppers, presenteert diverse succesvolle TV-shows en komt geregeld met nieuwe muziek in de hitlijsten. Hij is inmiddels een van de grootste artiesten die Nederland rijk is. In de intimiteit van het theater komt zijn enorme veelzijdigheid als artiest pas echt goed tot zijn recht. Hij keert daarom dit najaar terug in het theater met een speciale one-m...

Update
Andy Koolmees

Project-update bij Gouda Gaat Gezonder

geplaatst op 18 september 2020, 11:53 uur, door Andy Koolmees
Project volgens planning

Gouda Gaat Gezonder is vanaf medio september 2020 opnieuw opgestart na een lange Coronastop.

 

Doe gezellig mee aan één van de volgende activiteiten de komende 2 weken!!!

zaterdag 19/9 Workshop Bewust Buiten Bewegen, start op parkeerplaats Kale Jonkerpad 3 van 10.00-10.50 uur verzorgd door Move With Mari (bijlage 1)

vrijdag 25/9 Social Run, start bij Groenhovenbad, Tobbepad 2 van 9.00-10.00 uur verozrgd door Loopgroep Gouda

zondag 27/9 Workshop Powerwalking,start bij voetbalclub Olympia,Bodegraa...

Vooraankondiging activiteit
Leid Oudemans

Gouda in gesprek: Gouda in coronatijd

donderdag 24 september 2020   |   20:00 - 21:00 uur   |   Online

Onze wereld is op zijn kop gezet door corona. Welke gevolgen heeft de coronacrisis op ons leven? Heeft corona in Gouda gezorgd voor meer ongelijkheid in de stad? Voor welke Gouwenaren is de crisis extra lastig? Welke verschillen worden juist in deze tijd extra zichtbaar?

Tijdens de Vredesweek maken Libertum en bibliotheek Gouda de balans op van Gouda in coronatijd. In deze editie van ‘Gouda in gesprek’ gaan mensen met verschillende achtergronden en ideeën met elkaar in gesprek. Hoe hebben ouder...

Vooraankondiging activiteit
Peter de Wit

Open podium voor kamermuziek

vrijdag 25 september 2020   |   20:00 - 21:45 uur   |   De Veste

Voor het eerst in deze coronatijd is er weer een open podium voor kamermuziekliefhebbers. 12 muzikanten spelen boeiende stukken van Kol Nidrei van Bruch tot een stuk voor twee violen en piano van Sjostakovitsj en van het adagio uit de sonate Pathétique van Beethoven tot preludes van Rachmaninov. 

In De Veste is het mogelijk om de  1,5 m in acht te nemen.

Vooraankondiging activiteit
Mieke de Haan

Workshop tekenen en schilderen september

dinsdag 29 september 2020   |   19:30 - 21:30 uur   |   Atelier Mieke de Haan, Gouda....

OOK OP WOENSDAG
VRIJHEID VINDEN. Zoek je vrijheid in tekenen en schilderen? Vrijheid in materiaalgebruik, vrijheid in je hoofd? Wil je ontsnappen aan ‘hoe het moet’ of je losmaken van ‘ik weet niet of ik het kan’? Of zoek je creatieve verdieping? Toen ik de vrijheid vond om mijn hoofd uit te zetten tijdens het schilderen werden mijn schilderijen anders, authentieker. Er zat meer ‘mij’ in. De wijsheid en vaardigheden die ik bij die zoektocht naar vrijheid opdeed deel ik in mijn workshops.

In mijn ...

Vooraankondiging activiteit
Anya Tuit

DADODANS; een dansvoorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar

woensdag 30 september 2020   |   15:00 - 16:00 uur   |   De Goudse Schouwburg

Twee dansers in het wit gekleed sluipen, rollen en draaien over een witte vloer. Ze laten sporen van verf achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaamaan ontstaat er een kleurrijk schilderij, niet alleen gemaakt met kwasten of handen en vingers, maar met het hele lichaam.

Speciaal voor kinderen vanaf 2 jaar maakt Dadodans | Gaia Gonnelli dansvoorstellingen die aansluiten bij de vrije verbeeldingswereld van (jonge) kinderen. De beeldende voorstellingen prikkelen hun fantasie door het zintuiglij...

Vooraankondiging activiteit
Mieke de Haan

Workshop tekenen en schilderen september

woensdag 30 september 2020   |   19:30 - 21:30 uur   |   Atelier Mieke de Haan, Gouda....

VRIJHEID VINDEN

Zoek je vrijheid in tekenen en schilderen? Vrijheid in materiaalgebruik, vrijheid in je hoofd? Wil je ontsnappen aan ‘hoe het moet’ of je losmaken van ‘ik weet niet of ik het kan’? Of zoek je creatieve verdieping?

Toen ik de vrijheid vond om mijn hoofd uit te zetten tijdens het schilderen werden mijn schilderijen anders, authentieker. Er zat meer ‘mij’ in. De wijsheid en vaardigheden die ik bij die zoektocht naar vrijheid opdeed deel ik in mijn workshops.

In mijn workshops staat j...

Vooraankondiging activiteit
Hanneke van den Broek

Bijeenkomst voor rouwende jongvolwassenen

donderdag 1 oktober 2020   |   19:30 - 21:30 uur   |   Buurtpunt Zoutman

Als jongvolwassene een ouder verliezen. Je bent in een leeftijdsfase waarin je bezig bent met studie, een carrierere, een eigen leven opbouwen en dan overlijdt een van je ouders. Het leven staat stil, je bent overgeleverd aan  jezelf. Je bent  jong en hebt die steun en liefde van die ouder nog hard nodig. Veel jongvolwassenen ervaren dat hun verdriet en gemis lastig te delen is met leeftijdgenoten omdat de werelden plotsklaps zo verschillen van elkaar. Daarnaast  vindt de omgeving het ook lastig...

Vooraankondiging activiteit
Lambert Mutsaers

Zing vanuit je hart in Cultuurhuis Gouda

vrijdag 2 oktober 2020   |   20:00 - 21:30 uur   |   Cultuurhuis Garenspinnerij

We kunnen weer zingen. Zingen in verbinding op gepaste afstand.... We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele richtingen. Het zingen wordt steeds afgewisseld met korte momenten van bezinning, waar in de stilte de energie en de trilling van de samenklank kunnen doorwerken. Want muziek bestaat bij de gratie van de stilte, zonder stilte is er geen muziek.

De teksten zijn eenvoudig en toegankelijk, waarbij er een- of meerstemmig gezongen wordt. Iedereen kan...

Vooraankondiging activiteit
Anya Tuit

Waarom is het stil in de stad?

zaterdag 3 oktober 2020   |   16:00 uur   |   De Goudse Schouwburg

De straten zijn leeg. Op de pleinen is het stil. En alle kinderen zijn thuis. Maar het is geen vakantie. 
Volwassenen zijn bezorgd. Er is iets aan de hand wat nog niet eerder is voorgekomen, niet in Nederland. Een virus zet het hele leven op zijn kop. Onzichtbaar, onbekend en onwerkelijk. De scholen zijn dicht. Je kunt niet meer met vrienden afspreken en je opa en oma heb je al weken niet meer gezien. Dit soort verhalen ken je uit spannende boeken en films. Alleen is dit geen film, dit is het ech...

Vooraankondiging activiteit
Anya Tuit

Plien & Bianca

dinsdag 6 oktober 2020   |   20:00 uur   |   De Goudse Schouwburg

Het vorige theaterprogramma, Gaat het nog door?, van het succesvolle duo zorgde voor louter lovende recensies, een nominatie voor de Poelifinario 2015 en uitverkochte zalen. Corona of niet: ze zijn terug in Gouda en spelen opnieuw 'Gaat het nog door?' en wij zeggen volmondig: JA! 

 

de Volkskrant ★★★★
Trouw ★★★★
Dagblad van het Noorden ★★★★

Vooraankondiging activiteit
Anya Tuit

Plien & Bianca

woensdag 7 oktober 2020   |   20:00 uur   |   De Goudse Schouwburg

Het vorige theaterprogramma, Gaat het nog door?, van het succesvolle duo zorgde voor louter lovende recensies, een nominatie voor de Poelifinario 2015 en uitverkochte zalen. Corona of niet: ze zijn terug in Gouda en spelen opnieuw 'Gaat het nog door?' en wij zeggen volmondig: JA! 

 de Volkskrant ★★★★
Trouw ★★★★
Dagblad van het Noorden ★★★★

Vooraankondiging activiteit
Lambert Mutsaers

Zingfonie

zaterdag 10 oktober 2020   |   15:00 - 16:15 uur   |   Cultuurhuis Garenspinnerij

Samen onbegrensd en eigenwijs wereldliedjes zingen
Bij de Zing vanuit je hart avonden krijgen we vaak de vraag om ook zoiets te organiseren voor het hele gezin. Dat gaan we doen op zaterdagmiddag 10 oktober 2020. Iedereen van 0 tot 100 kan meedoen! We hebben een speciaal programma met bijzondere en leuke wereldliedjes voor jong en oud.
Ervaring en voorbereiding is niet nodig en zelfs wanneer je denkt dat je niet kunt zingen ben je welkom. We zingen onder leiding van Lambert aan de vleugel. We zing...

Update
Heleen van Praag

Project-update bij Grijs wordt Groen

geplaatst op 17 september 2020, 09:18 uur, door Heleen van Praag

Met de aanleg van zo'n 50 geveltuinen en het verwijderen van 300 tegels was actie Tegel eruit Plant erin in Korte Akkeren een groot succes. Bewoners gingen vol enthousiasme aan de slag, geholpen door vrijwilligers van de verschillende organisaties. Tuinambassadeurs verdeelden de planten. Stichting Bizon bracht tuinaarde rond en haalde later tegels en zand weer op. Sociaal Korte Akkeren en de Futseltuin hielpen met de aanleg van geveltuinen en Gouda Bruist initieerde en coördineerde de actie. 

Enk...

Vooraankondiging activiteit
Marjoke van Rooijen

Klankmeditatie; Uit je hoofd

vrijdag 18 september 2020   |   20:00 - 21:00 uur   |   Studio Yogabird

De begeleide meditatie en de klankschalen verleiden je om mee te gaan op reis. Op reis door je lichaam en even niet bezig zijn met de radartjes in je hoofd. Een diepe ontspanning en rust ervaren en hierdoor niet vermoeid maar verfrist aan je weekend beginnen.

Er is ruimte genoeg en de anderhalve meter afstand is dan ook geen probleem.

Je bent van harte welkom

Vooraankondiging activiteit
Peter Dijkstra

World Cleanup Day A Rocha Groene Hart

zaterdag 19 september 2020   |   14:30 - 16:30 uur   |   De Oostpoort

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. A Rocha Groene Hart doet ook mee. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil. Samen maken we het verschil! We gaan in kleine groepjes van 2-3 personen Gouda een stukje schoner maken. We starten om 14.30 uur vanaf De Oostpoort, Aderpolderweg 19 te Goude (Goverwelle). Het duurt tot circa 16.30 uur.


Neem zelf...

Vooraankondiging activiteit
Tineke Radder

Workshop Papier scheppen

zaterdag 3 oktober 2020   |   10:00 - 12:30 uur   |   de KunstMaakPlaats, van...

Hou jij van papier en wil je het zelf leren maken? Tijdens de workshop leer je de basis van het papier scheppen en ga je naar huis met een aantal vellen handgeschept papier. Papier scheppen is een vrij eenvoudige techniek om te leren en als je de slag te pakken hebt kun je eindeloos gaan variëren met verschillende kleuren en materialen. Denk daarbij aan verschillende soorten en kleuren pulp, het toevoegen van stukjes tekst, afbeeldingen, bloemen, takjes, stukjes touw enz.

Zo ontstaan heel persoo...

Meer nieuws