Nieuw op Gouda Bruist (1076)

Vooraankondiging activiteit
Astrid Sibbes

De Luiten

zaterdag 18 april 2020   |   20:00 - 22:00 uur   |   Kleintheater Zwaan

Het verhaal van een club – geïnspireerd op een waargebeurd verhaal
Elke grote club heeft haar eigen verhaal. En elke grote club heeft fans: mensen, trouw verbonden aan de club. Die de club jarenlang door dik en dun steunen, jarenlang de club een warm hart toedragen, jarenlang het verhaal van de club vertellen. Fans in hart en nieren.
En opeens houdt de club op te bestaan. De stekker wordt eruit getrokken. Elk lid, medewerker of fan draagt nog steeds een stukje van het verhaal met zich mee. Wat bli...

   Nieuw project   
Joyce Schoon

Nieuwe website Licht voor Gouda

J
V
geplaatst op 9 april 20, 17:25 uur

Nieuwe website Licht voor Gouda
Wil je een (digitaal) kaarsje aansteken voor iemand die ziek is, iemand die je mist of iemand die je een hart onder de riem wilt steken? Op de nieuwe website www.lichtvoorgouda.nl kun je dag en nacht kaarsjes aansteken. Op de website vind je verder een overzicht van praktische hulp in Gouda tijdens de pandemie, bemoedigende teksten en beelden en een overzicht van online vieringen in Gouda. De website is een initiatief van de Protestantse diaconie van Gouda, Burenne...

Nieuw bericht
Annuska Van der Nagel

Kleur voor een ander

geplaatst op 9 april 2020, 13:02 uur, door Annuska Van der Nagel

Lieve kinderen,

Willen jullie voor een ander kleuren? In de winkel kan je deze kleurplaat ophalen.

De saaie kopjes koffie en thee hebben nog een vrolijk kleurtje nodig. 

Lever je kleurplaat weer in en je krijgt van ons een lekkere verrassing.

We geven jouw kleurplaat aan een ander, die wel wat vrolijkheid kan gebruiken.

Toppie!

Nieuw bericht
Loes Vork

Corona loket voor ondernemers in Gouda

geplaatst op 8 april 2020, 16:22 uur, door Loes Vork

Tip voor de Goudse ondernemers in ons netwerk: abonneer je op de nieuwsbrief van het Corona informatieloket voor ondernemers. Zo blijf je op de hoogte van de maatregelen die Gouda neemt om ondernemers te steunen. https://www.gouda-onderneemt.nl/coronaloket/2020-04-06-abonneren-op-de-nieuwsbrief

Nieuw bericht
stichting Gouda Bruist

Pasen 2020 alleen samen

geplaatst op 6 april 2020, 17:33 uur, door stichting Gouda Bruist

Pasen is anders dan het ooit is geweest. Alle Gouwenaars ontvangen komende week een placemat in hun brievenbus van de actie PA(A)S OP DE PLAATS.
 
De actie is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken en als teken van verbondenheid: allemaal Gouwenaars alleen samen.

Op de placemat staan opwekkende initiatieven, zoals de berenjacht en het paasontbijt bij de voordeur. En het bevat handige informatie over Corona hulpacties in Gouda met telefoonnummers en websites. Denk aan een boodschappen...

Nieuwe vacature / hulpvraag
Heleen van Praag

Bezorgers gezocht voor P(A)AS OP DE PLAATS

geplaatst op 6 april 2020, 14:39 uur, door stichting Gouda Bruist

WE HEBBEN INMIDDELS VOLDOENDE BEZORGERS!

Pasen is anders dan het ooit is geweest. Om alle Gouwenaars een hart onder de riem te steken en als teken van verbondenheid start deze week actie PA(A)S OP DE PLAATS.

Alle Gouwenaars ontvangen deze week een Placemat met daarop informatie over Corona hulpacties in Gouda. Denk aan een boodschappendienst of ‘Heel Gouda belt’. Ook staat er een bericht van de burgemeester op en informatie over mooie initiatieven in de stad.

Help jij mee met de huis-aan-huis vers...

Nieuw bericht
Trees Gun van der

Bestel de lekkerste lokale producten en maak het verschil!

geplaatst op 4 april 2020, 18:53 uur, door Trees Gun van der

Rechtstreex maakt het mogelijk om boodschappen te doen bij lokale boeren en voedselmakers. Je bestelt online en haalt jouw boodschappen op bij het afhaalpunt GOUDasfalt aan de Gouderaksedijk 32 aan de Hollandse IJssel.
Zo krijg je niet alleen de lekkerste streekproducten (maximaal 50km van Rotterdam), maar je bouwt ook mee aan een voedselketen die korter, lokaler, eerlijker én socialer is. Je leert door onze directe lijntjes veel over onze boeren en zij over jou. Een eerlijke en transparante prij...

Te koop aangeboden
Trees Gun van der

Bestel de lekkerste lokale producten bij Rechtstreex GOUDasfalt en maak het verschil!

Voedsel & drank
geplaatst op 4 april 20, 18:50 uur, door Trees Gun van der
Te koop aangeboden

Rechtstreex maakt het mogelijk om boodschappen te doen bij lokale boeren en voedselmakers. Je bestelt online en haalt jouw boodschappen op bij het afhaalpunt GOUDasfalt aan de Gouderaksedijk 32 aan de Hollandse IJssel.
Zo krijg je niet alleen de lekkerste streekproducten (maximaal 50km van Rotterdam), maar je bouwt ook mee aan een voedselketen die korter, lokaler, eerlijker én socialer is. Je leert door onze directe lijntjes veel over onze boeren en zij over jou. Een eerlijke en transparante prij...

Nieuwe aangeboden dienst
Annette Kho

Live online Pilates, yoga en meditatie

geplaatst op 3 april 20, 14:02 uur, door Annette Kho

Volg in je eigen huis onze lessen en blijf fit en ontspannen. Samen komen we deze periode van thuisblijven en binnen zitten door! Wil je een mat lenen, neem even contact op.

Ben je nieuw bij Present Movement? Dan kun je nu een maand lang onbeperkt online lessen volgen voor 49,-. Is jouw online maand nog niet voorbij als we weer open mogen? Dan neem je de resterende tijd gewoon mee naar onze studio. Je krijgt bij een online maand of bij aanschaf van een strippenkaart in de online periode er nog 4...

Nieuwe aangeboden dienst
Ineke van Os

ONLINE zwangerschapsyoga

geplaatst op 3 april 20, 12:09 uur, door Ineke van Os

Als je zwanger bent wil je volop genieten!  Veel typische zwangerschapsklachten kunnen verminderen en zelfs voorkomen worden. En bevallen kan zoveel meer en fijner zijn door je voor te bereiden.

Kennismaken? Meld je aan Mindful Moves voor kennismaking met een gratis proefles!

ZWANGERSCHAPSYOGA ‘STRALEND ZWANGER EN ONTSPANNEN BEVALLEN"  nu online incl. Minicursus Samen ontspannen bevallen. Keuze uit max 3 lessen per week 

Nieuw bericht
De Theaterbakkerheij

Troje de musical nu in jouw woonkamer!

geplaatst op 3 april 2020, 10:11 uur, door De Theaterbakkerheij

Heb je alle films uit je collectie inmiddels gezien of ben je het bingewatchen op Netflix nu wel zat? Niet getreurd, wij brengen het theater naar jouw huiskamer. De gehele voorstelling van TROJE de musical is nu online te zien. Een meeslepend verhaal over hoe liefde een stad verwoest, inclusief onmogelijke vrouwen, machtswellustige mannen, list en bedrog en een reusachtig houten paard.
Dit musicalspektakel werd in 2018 gespeeld in o.a. de Goudse Schouwburg en trok ruim 14.000 bezoekers. Tijdens ...

Vooraankondiging activiteit
Peterpaul Kloosterman

BruisLAB_online!

elke maandag   |   10:00 - 16:00 uur   |  

Omdat we elkaar helaas niet meer 'live' kunnen ontmoeten, gaat BruisLAB ONLINE! Vanaf maandag 30 maart hebben we twee 'spreekuren' van 11 tot 12 uur en van 14 tot 15 uur via zoom (gratis met meer mensen videobellen).
Je kunt via zoom met ons te brainstormen over een idee of initiatief dat je hebt. Of wanneer je al een activiteit of project hebt lopen, maar graag wat ondersteuning wilt. Of wanneer het je niet lukt om je bericht op het platform van Gouda Bruist te zetten en daar graag hulp bij wilt...

Vooraankondiging activiteit
Irene Klein Haneveld

Het buiten de (voor)deur eten PaasOntbijt.

maandag 13 april 2020   |   10:30 - 12:00 uur   |   Thuis

PaasOntbijt 2020: buiten-de-(voor)deur-eten, maar toch thuisblijven. Het grote PaasOntbijt gaat dit jaar niet door. Tenminste, niet op de Markt, en niet aan de gastvrije lange tafels met bediening. Jammer, want het is hét moment voor Gouwenaren om elkaar te ontmoeten. Daarom biedt de organisatie ‒ de Goudse binnenstadondernemers en kerken ‒ een origineel alternatief: samen maar toch thuis ontbijten!

Hoe? Gewoon op straat, voor de eigen voordeur. Op die manier kunnen Gouwenaren toch met de hele b...

Update
Heleen van Praag

Project-update bij Corona Hulp Gouda

geplaatst op 2 april 2020, 23:24 uur, door Heleen van Praag
Naast het overzicht van alle Corona hulp initiatieven in Gouda is een overzicht toegevoegd van landelijke hulporganisaties.
Mis je nog hulp initiatieven (in Gouda), laat het ons weten.
   Nieuw project   
Heleen van Praag

Zet jij ook een stip op de horizon?

A
geplaatst op 2 april 20, 22:46 uur

Hier volgt een oproep tot (groeps)creativiteit! We willen namelijk samen met jou een kunstwerk maken en daarmee letterlijk & figuurlijk een stip op de horizon zetten in deze moeilijke tijd.
Doe jij mee? Download ‘de stip op de horizon’ op onze website, geef er je eigen creatieve invulling aan en mail (het bestand / een foto van) jouw stip naar pr@museumgouda.nl. Wij delen alle creaties op ons Instagramaccount @stipopdehorizon.
En als deze nare tijd straks achter ons ligt, maken we van alle stippe...

Update
Wilma Neefjes

Project-update bij Vreedzaam Gouda?!

geplaatst op 2 april 2020, 18:18 uur, door Wilma Neefjes
Vanwege corona zijn alle activiteiten voor de 6e Begroetingsdag in Gouda Noord op 17, 18 en 20 maart j.l. afgelast. Maar door alle maatregelen rond corona is de boodschap, die we uitdragen met deze dag alleen maar actueler geworden.

Heeft u een buurman verstopt achter de gordijnen op nummer 7tien?
Of een buurvrouw aan de overkant van de 5er, die u een tijdje niet heeft gezien?
Mensen, die mogelijk door alle maatregelen rond corona zich nog meer in een kwetsbare positie bevinden dan voorheen?
"Hall...
Update
Miranda van Elswijk

Project-update bij Straatbieb Gouda

geplaatst op 2 april 2020, 16:35 uur, door Miranda van Elswijk
Nu de Bibliotheek Gouda dicht is in verband met het coronavirus, is het extra fijn dat er straatbiebs zijn!

Op https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1GOl5GZodtPtNmFFJerazsbPCnvrKAzkt&ll=52.053691613255076%2C4.819490900000005&z=11&fbclid=IwAR2tqUg-FY0RBvET8gMIb-cpBFmJ-8SDO2HCZGYQ_3nu6hOaWMH3493Hg4c staat een kaart met alle straatbiebs.

Is er een nieuwe straatbieb die nog niet op de kaart staat? Of is er juist een weg? Laat het weten; dan passen we de kaart aan.

Er zijn wat mensen die graag een st...
Vooraankondiging activiteit
Hélène van den Dungen

Zet jij ook een stip op de horizon?

vr 27 mrt 2020 - zo 31 mei 2020   |   14:00 uur   |  

Hier volgt een oproep tot (groeps)creativiteit! We willen namelijk samen met jou een kunstwerk maken en daarmee letterlijk & figuurlijk een stip op de horizon zetten in deze moeilijke tijd. Doe jij mee? Download ‘de stip op de horizon’ op onze website, geef er je eigen creatieve invulling aan en mail (het bestand / een foto van) jouw stip naar pr@museumgouda.nl. Wij delen alle creaties op ons Instagramaccount @stipopdehorizon. En als deze nare tijd straks achter ons ligt, maken we van alle stippe...

Vooraankondiging activiteit
Jiska Helmes

Theater Virus Festival

vrijdag 3 april 2020   |   20:00 uur   |   Online

De Goudse Schouwburg wil een positief cultureel virus verspreiden en zoveel mogelijk mensen laten genieten van het mooie dat Theater te bieden heeft; hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie! Nu tijdelijk de deuren van de schouwburg noodgedwongen zijn gesloten, wordt wekelijks het Theater Virus Festival georganiseerd. Via live streams brengen ze theater, muziek en cabaret naar de mensen thuis.

De optredende artiesten zijn:
Martgriet Sjoerdsma, Niels Houtepen, Pip Alblas, Rob Mostert en Mar...

Vooraankondiging activiteit
Loes Vork

Online GouweStartCafé over online etiquette

dinsdag 7 april 2020   |   16:00 - 18:00 uur   |  

Online Etiketten?! Ander thema en andere vorm, maar het GouweStartCafé staat onverminderd klaar voor startende ondernemers in Gouda en omgeving. Vol enthousiasme gestart met je bedrijf, misschien wel net lekker je draai gevonden en dan ziet de wereld er letterlijk binnen een paar dagen heel anders uit. De wereld, daar hebben wij als Gouwestarters niet zoveel invloed op. Wat we wel willen is nog steeds een plek creëren waar je als startende, herstartende, doorstartende en groeiende ondernemers te...

Meer nieuws