organisatie

Stichting Goudse Hofstedendagen

Non-profit

Jaarlijks wordt in het voorjaar een evenement georganiseerd langs de Bloemendaalseweg in Gouda, dat afhankelijk van het weer 20.000 bezoekers trekt. Het zijn de Goudse Hofstedendagen. Het evenement duurt twee dagen van 11.00-17.00 uur, op zaterdag en zondag, meestal in de maand mei, dit jaar op 28 en 29 mei 2016. Het heeft een historie van bijna 40 jaar.
De activiteiten spelen zich af in en rond de oude hofsteden, gelegen langs de lange smalle Bloemendaalseweg. Dit is een oud veenlint dat loopt van het centrum van Gouda tot aan de viaduct onder de A20 richting Waddinxveen.


In en rond de boerderijen zijn bijvoorbeeld gevestigd:


Kinderboerderij met centrum voor natuur- en milieueducatie; Ruiterclub voor kinderen; Zorgboerderij; Scouting; Kinderopvang; Koetserij met Oudhollandse uitspanning; Vrijetijdscentrum voor mensen met een (verstandelijke) beperking; Heempad met informatiecentrum; ateliers van diverse kunstenaars; schilderclub, weerclub, imker, etc.


Tijdens de Goudse Hofstedendagen houden deelnemende hofsteden, organisaties en bewoners, open huis en organiseren zij activiteiten voor volwassenen en kinderen. Demonstraties, exposities, theater, dans, kinderspelen, wedstrijden dressuur, muziek, informatie, oude ambachten, informatie, hapjes en drankjes.


De Stichting Goudse Hofstedendagen coördineert het geheel aan activiteiten, vóór, tijdens en na het weekend.


 

Genre
Klassiek
Deel dit: