organisatie

Dat ene woord

Informele groep, Non-profit

Dichters


Dicht jij en wil je je gedichten graag voordragen voor een geïnteresseerd publiek?


Vanaf nu kan dat eens in de zoveel maanden tijdens Dichters op Donderdag.


Het is onze bedoeling er telkens een interessante, levendige - inspirerende zo u wilt - en spraakmakende avond van te maken. Wat de dichters en de bezoekers delen, is de liefde voor het woord, voor de taal en de wil die liefde met anderen te delen. Ontmoeten en groeten behoort dan ook tot een belangrijke doelstelling van de avond.


Wanneer je één of meerdere gedichten wilt voordragen op donderdag 7 juli in Museumhavencafé 't IJsselhuis laat dat dan uiterlijk dinsdag 5 juli weten. Je kunt nieuw werk voordragen of juist dat juweeltje dat al 20 jaar op de planken ligt te wachten op het juiste moment. Dit keer hebben we als thema: Gouda aan de Rhône. Klimaatverandering heeft ervoor gezorgd dat Nederlandse zomers qua temperatuur niet meer onderdoen voor de zomers uit de jaren ’70 van de vorige eeuw in het Franse Lyon. Het zou aardig zijn als enkele gedichten vanuit dit thema zijn geschreven. Het is overigens totaal geen verplichting. Doe vooral je eigen ding!


Wanneer je één of meerdere gedichten wilt voordragen op donderdag 7 juli, laat dat dan uiterlijk dinsdag 5 juli weten. Geef je op via marcel@datenewoord.nl. Je hoeft je gedicht(en) niet vooraf toe te sturen.Het aantal aanmeldingen bepaalt hoeveel gedichten jij van jezelf kunt voordragen. We schatten in dat dat neer gaat komen op maximaal drie gedichten per dichter. Daarover zal gecorrespondeerd worden! Dichters van het ultrakorte werk krijgen mogelijk de gelegenheid om een extra (ultrakort) gedicht voor te dragen. Zo zit de wereld dan ook wel weer in elkaar!


 
 

Soort gezelschap
ensemble
Deel dit: