organisatie

Groene Hart Creatief

Non-profit

Lokale workshopaanbieders werken samen


‘Mensen hebben behoefte aan inspiratie en contact’


Je vindt ze in alle hoeken en gaten van de stad: inspirerende mensen die hun expertise met hart en ziel delen in de vorm van creatieve workshops of cursussen. Vaak zijn het huiskamerworkshops of  activiteiten in het eigen atelier. Dan leer je  niet alleen nieuwe technieken, maar krijg je ook een uniek kijkje in iemands leven en werk en ontmoet je andere mensen.


 “Ik merk een groeiende behoefte aan echt contact tussen mensen” vertelt Loes Vork, communicatiedeskundige en oprichter van Groene Hart Creatief. “Mensen zijn op zoek naar inspiratie en creativiteit, en waarderen het echt als zo’n activiteit persoonlijk is, en verzorgd.”


“Ik zie ook dat workshopaanbieders zo’n moeite hebben om hun leuke activiteiten in beeld te brengen. Daarom heb ik zes jaar geleden een formule bedacht die hen ondersteunt bij de marketing. We brengen ieder jaar in september een boekje uit waarin alle workshops staan beschreven, aangevuld met leuke DIY’s (maak-het-zelf beschrijvingen). Daar hoort ook een site bij. De aanbieders die daarin staan, ontvangen gedurende het seizoen tips voor hun marketing, ze krijgen een workshop online marketing en worden door ons actief zichtbaar gemaakt via social media. “


“Bovendien presenteren we  ons op leuke lokale markten en organiseren we vier keer per jaar een Craftparty, dat is een creatieve, laagdrempelige proeverij. Na afloop gaat iedereen boordevol ideeën naar huis, met natuurlijk een creatief gevulde goodiebag in de hand.”


Aanvankelijk bestreek het platform alleen Gouda, maar inmiddels is het initiatief zo gegroeid dat de naam  Groene Hart Creatief passender is. De workshops vinden plaats door heel het Groene Hart, en trekken klanten uit de verschillende plaatsen in het Groene Hart, maar ook van ver daarbuiten. “We hebben gemerkt dat mensen best ver willen reizen, wanneer de activiteit uniek is. Bovendien heeft het Groene Hart volop aantrekkelijke mogelijkheden om een workshop aan te vullen met een bezoek aan de stad of een verblijf in een Bed & Breakfast.”


Creatieve (huiskamer)workshops zijn een leuke, laagdrempelige manier om kennis te maken met nieuwe technieken. Op www.groenehartcreatief.nl staan bijna veertig verschillende activiteiten. Aanbieders die komend seizoen ook mee willen doen kunnen nu contact opnemen met loes@vorkcommunicatie.nl, telefoon 06-1947 3050.

Deel dit: