Deze organisatie is niet meer actief
organisatie

STEMEXPRESSIE

Onderneming, Informele groep

WORKSHOPS EN CURSUSSEN:


 


Diverse workshop: "Klank en Schilderen", Workshop Oerzang, Workshop Helende Stem.


Cursus Stemexpressie: 


 Stemexpressie ligt even helemaal stil tot corona voorbij is. 


Wat is Stemexpressie?


Stemexpressie is klank maken zonder woorden, dit wordt klinken genoemd. Vele gevoelens en de manier waarop we in het leven staan , zijn te horen in de wijze waarop we onze stem gebruiken. Luister  maar hoe je klinkt als je blijdschap voelt of herken de trilling in je stem als je het eng vind. Je stem is dan ook het doorgeefluik van jou naar de buitenwereld.                                                                          Het is fijn om klank te maken zonder aan een melodie of tekst te moeten voldoen. Met elkaar klanken maken, waardoor er een “samenzang” ontstaat, voelt alsof je aan een feestje meedoet.  Samen zoiets neerzetten geeft een goed gevoel en veroorzaakt niet zelden kippenvel bij de mensen.  De combinatie van samen klinken en je eigen klanken laten horen geeft een gevoel van authenticiteit in verbondenheid. Stemexpressie geef je meer voeling  met je lichaam. Je leert beter te luisteren naar je stem- en lichaamssignalen. Voor iedereen? Ja,  stemexpressie is voor iedereen. Het maakt niet uit of je zuiver kunt zingen of niet. Het gaat niet om noten lezen of ervaring hebben in een koor.  Het wordt jouw klank en jouw lied kortom jouw klankreis.                    


Oerzang: Bij oerzang gaat het om jou in èn naar de buitenwereld. Hoe zet ik mijzelf neer? Kan ik mij en mijn klank groot maken? Onzeker, hoe verandert dan mijn houding?  Er wordt gebruik gemaakt van uitnodigende oefeningen alleen en samen. Drempels die je tegenkomt worden vaak al doende genomen of je kunt ze laten horen. Bij Helende stem: ligt de aandacht meer naar binnen toe gericht.  Hierbij maak je klankreizen door je lichaam. Je hoort hierbij dat de klank van je buik wezenlijk anders is dan die van je hart bijv.  De oefeningen zijn individueel, in duo’s en met de hele groep. Soms gecombineerd met beweging en dans. Kortom, je kunt uitdrukken wat er in je leeft.


Mijn ervaring, het plezier en  de verdieping die ik bij stemexpressie heb ondervonden, deden mij besluiten anderen hier ook deelgenoot van te maken. Vanaf 2002 volgde ik lessen in Den Haag. In 2006  heb ik de jaartraining en het verdiepingsjaar van de opleiding “stemexpressie “ doorlopen. Sinds 2008 ben ik gecertificeerd stemexpressie docent/ therapeut  geef ik workshops Ervaar het eens , het zal je verrassen hoe lekker het kan zijn. Je zonder woorden te uiten het geeft ruimte en voelt vrij.


Met klinkende groet, Kiki Voskamp


 

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van STEMEXPRESSIE