organisatie

Bibliotheek Gouda

Non-profit
Beschrijving

De bibliotheek Gouda is meer dan alleen een bibliotheek. We zijn een compleet netwerk van betrokken en enthousiaste mensen en initiatieven. Alles wat we doen staat in het teken van delen, uitwisselen en samenwerken. We zijn een ondernemende organisatie, gastvrij, alert op nieuwe ontwikkelingen en bereid om te experimenteren. En alles moet een meerwaarde hebben voor de stad waarin we verankerd zijn. Dat maakt ons de leukste bibliotheek van Nederland.

Wij dagen mensen uit het beste uit zichzelf te halen door te lezen en te blijven leren gedurende het hele leven. Maar ook door te dromen over nieuwe werelden en de blik te verruimen. Wij delen onze mensen en collecties, onze kennis en connecties en bieden daarmee iedereen van 0 tot 100 jaar een VENSTER OP DE WERELD.

Lid worden? We hebben verschillende soorten abonnementen. Zo is een jeugdabonnement gratis voor iedereen tot 18 jaar. Wie lid is van de bibliotheek Gouda, krijgt niet alleen korting op activiteiten, maar ook gratis toegang tot Jeugdbibliotheek.nl en Onlinebibliotheek.nl. Op deze landelijke websites staan onder andere luisterboeken en e-books.