organisatie

Houtmansplantsoenconcerten

Non-profit

De Houtman-organisatie organiseert op zondagen in de zomer de Houtmansplantsoen Concerten (al vanaf 1993). Met deze concerten willen wij bijdragen aan een rijk cultureel leven in de stad Gouda ten behoeve van publiek uit Gouda, uit de regio en ook van ver daarbuiten. De concerten worden officieel Houtmansplantsoenconcerten genoemd, maar mensen noemen ons ook wel Houtmanconcerten, de Houtman, parkconcerten, Goudse concerten, plantsoenconcert of de Goudse concerten.


De concerten hebben een zeer goede en positieve reputatie bij de inwoners van Gouda en omstreken. De zondagmiddagen worden wekelijks bezocht door een wisselend publiek van alle leeftijden. De opkomst varieert van 500 tot meer dan 1.000 bezoekers per concert. Het Houtmansplantsoen is de gezelligste plek van Gouda en omgeving. Bekende en minder bekende artiesten spelen gevarieerde genres in de monumentale muziektent. Leuk om te komen luisteren, maar ook de ideale plek voor een picknick voor het hele gezin of om je vrienden te ontmoeten met fantastische live muziek op de achtergrond. Uiteraard wordt aan de inwendige mens gedacht, er is professionele catering aanwezig.


De Houtmansplantsoenconcerten worden financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Gouda, Vrienden van de Houtman, bijdragen van het publiek en onze sponsors.

Illustration
 
Deel dit: