organisatie

Schaats en skeelerclub Gouda

Vereniging / club
Thema Sport / spel
Beschrijving


SC Gouda is een bloeiende vereniging met ongeveer 330 leden. De vereniging heeft tot doel “het beoefenen en bevorderen van het hardrijden op de schaats en inline-skate” en alles wat daarmee in verband staat.

De vereniging is opgericht op 1 oktober 1962, oorspronkelijk als schaatsclub. De Jaap Edenbaan in Amsterdam was net geopend, en daar werd door de Goudse schaatsers getraind. Later werden de trainingen verplaatst naar de Vechtsebanen in Utrecht. De jeugdleden schaatsen op de Uithof in Den Haag.
Het schaatsen bij SC Gouda richt zich op de breedtesport, maar ook op de ontwikkeling van talent. SC Gouda heeft door de jaren heen meerdere topschaatsers geleverd, zoals Jan Bazen (Nederlands kampioen sprint in 1970, 1971 en 1972), Olympiërs Ingrid Paul en Andrea Nuyt (nog steeds houder van het Nederlands record 500 meter), wereldkampioene allround 2008 Paulien van Deutekom en Nederlands kampioen allround Ted-Jan Bloemen.

Vanuit het schaatsen is ook het inline-skaten als zelfstandige en succesvolle discipline binnen de vereniging ontstaan. Oorspronkelijk was het inline-skaten vooral een vorm van zomertraining voor het schaatsen, maar sinds enkele jaren wordt er ook volop deelgenomen aan wedstrijden, en met succes. Het afgelopen jaar behaalden leden van SC Gouda diverse podiumplekken in regionale en nationale wedstrijden.


Contactpersonen van Schaats en skeelerclub Gouda
Personen verbonden aan Schaats en skeelerclub Gouda
Ik wil deelnemen
Activiteiten in het verleden