Leuk dat je je wilt aanmelden. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Organisatie

Sportclub Taekwondo Akabbouz

Non-profit, Vereniging / club
E-mailadres
info@akabbouz.nl
Telefoon
06-15332904
Beschrijving

Welkom bij Taekwondo Akabbouz !

Taekwondo Akabbouz is een Goudse sportclub die ruim 30 jaar geleden is opgericht. Wij zijn aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland en de Wereld Taekwondo Federatie en daarmee erkend door het Ministerie van VWS en NOC*NSF.

De trainingen staan onder leiding van de rijksgediplomeerde trainers Mohamed en Naziem Akabbouz, aangevuld met een team van assistenten die allen zeer gedreven zijn en jarenlange ervaring hebben in de Taekwondo sport.

Er zijn trainingsmogelijkheden in diverse wijken van Gemeente Gouda. Zowel op recreatief- als wedstrijdniveau worden er trainingen verzorgd voor alle leeftijden, zowel dames, heren en jeugd vanaf 5 jaar.

In de afgelopen jaren hebben onze sporters vele Nationale en Internationale prijzen gewonnen in de Olympische discipline “sparring”. Wij zijn dan ook enorm trots dat onze sporters tevens deel uit maken van het Nationale Team van de Taekwondo Bond Nederland. Verder hebben in de loop der jaren talrijke sporters hun zwarte band behaald. Wij kunnen met trots zeggen dat Taekwondo Akabbouz daarmee tot een van de succesvolle taekwondoclubs van Nederland behoort.

Maar misschien zijn wij nog wel het meeste trots op onze maatschappelijke verbondenheid. Wij besteden veel aandacht aan opvoedkundige aspecten met de nadruk op normen en waarden, discipline, respect en vertrouwen. Deze aspecten vormen tevens de basis van de Taekwondo filosofie.

Doelstelling
De doelstellingen van de Taekwondo Akabbouz zijn drieledig.

1.      Op het gebied van wedstrijd Taekwondo: Het beste uit de sporters halen wat resulteert in medailles en sporters leert dat topsport een levensstijl is en niet alleen een hobby.

2.      Voor mensen die puur het Taekwondo trainen als vechtkunst. Het bewust maken en trainen van je eigen fysieke en mentale kwaliteiten en het verbeteren daarvan zodat men met veel meer zelfvertrouwen in het dagelijks leven staat !

3.      Daarnaast hebben wij als doel om iedereen die deze olympische zelfverdedigingssport wil leren te inspireren, te stimuleren en te informeren. Dit doen wij o.a. door naast het geven van Taekwondo lessen aan Jeugd, Junioren en Senioren is de sportclub ook zeer actief in het geven van Workshops Taekwondo en Zelfverdediging op allerlei onderwijsinstellingen in de stad. Voor ons is dit een uitstekende manier om onze prachtige sport onder de aandacht te brengen.

Onze visie is dat taekwondo een bouwsteen van onze gemeenschap is, dat verbroedert, personen bindt en barrières zoals geloof en ras doorbreekt. Ondanks het feit dat Taekwondo in vele gevallen een individuele sport is, willen wij met onze sportclub met alle positieve ambities erbij, van onze leden een hechte familie creëren waarin Taekwondoplezier en vriendschap de basis vormen van de successen die we boeken.

Sportclub Akabbouz zet zich in voor verschillende onderwijsinstellingen van naschoolse opvangcentra tot aan het voorgezet onderwijs; verzorgt workshops, sportdagactiviteiten, neemt deel aan nationale feestdagen in de vorm van demonstraties en voorstellingen en uiteraard een breed scala aan diverse lessen voor diverse leeftijdsgroepen op de sportschool zelf. Het doel van de sportclub Akabbouz is om iedereen die deze trotse vechtsport wil leren, te informeren, stimuleren en te inspireren.

 

Kortom … als u op zoek bent naar een leuke sportclub waar plezier, zelfvertrouwen, discipline en vriendschap centraal staan, dan bent u bij Taekwondo Akabbouz aan het juiste adres.

Taekwondo Akabbouz, een sportclub van iedereen, voor iedereen.