Organisatie

Petanque Vereniging Gouda

Vereniging / club
Thema Sport / spel
E-mailadres
info@goudapetanque.nl
Telefoon
+31 6 22543264
Beschrijving

Petanque is een uitdagende sport, waarbij vaardigheid (techniek), tactiek, concentratie en teamgeest centraal staan. Deze precisiesport, in Nederland ook wel bekend als “Jeu de Boules”, wordt in diverse teamsamenstellingen (1 tegen 1, 2 tegen 2 en 3 tegen 3) beoefend.

De sport wordt door jong en oud bedreven, zowel in recreatief verband als in regionale, nationale en internationale toernooien en competities.

Gelegen in de uiterwaarden van de Goudse wijk Goverwelle, tussen de Hollandse IJssel en de Goejanverwelledijk ligt onze mooie sportaccommodatie. Een prachtig clubhuis met 38 buitenbanen en een verwarmde sporthal (Boulodrôme) met 16 banen om bij regen en koud weer in te spelen. De activiteiten gaan dus zomer en winter door.

Petanque Vereniging Gouda biedt een platform voor zowel de recreatieve spelvorm Jeu de Boules als de wedstrijdvorm Petanque. Voor de senioren een uitstekende activiteit om vereenzaming tegen te gaan.

Er is veel aandacht voor opleidingen voor de beginners en (vrijblijvend) trainingen voor de gevorderden. PV Gouda is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).

Hebt u een bedrijfsuitje, verjaardag of andere feestelijke gelegenheid? Dan kunt u hiervoor bij ons voor een clinic terecht. Geniet daarbij van het Bourgondische leven en maak kennis met een ontzettend leuke sport. Onze eigen leden regelen alles voor u en verzorgen desgewenst, in samenwerking met enkele bedrijven in de directe omgeving, een fantastisch warm en/of koud buffet. Dit alles, altijd in combinatie met Petanque / Jeu de Boules.

Locatie:                                Correspondentie:

“De Uiterwaarden”

Uiterwaardseweg 4                     Postbus 275

2807 CD Gouda                     2800 AG Gouda

Tel: 0182-527910                  info@goudapetanque.nl                  www.goudapetanque.nl