Organisatie

Tuinambassadeurs Gouda

Vereniging / club

De Tuinambassadeurs Gouda zijn een gezamelijke werkgroep van IVN en KNNV.


De gemeente Gouda heeft zich aangesloten bij Steenbreek; een landelijk initiatief om tuinen te vergroenen. Want minder steen en méér groen in de tuin betekent méér vogels, insecten, egels en andere dieren. Te veel bestrating zorgt bovendien voor problemen tijdens hoosbuien – en daar krijgen we steeds vaker mee te maken. Tegels eruit, groen erin dus!
In Gouda werken natuurverenigingen KNNV-Gouda, IVN IJssel en Gouwe samen met gemeente Gouda aan de leefbaarheid van de buurten. De tuinambassadeurs informeren je graag over het vergroenen van je tuin. Dat kan al in 7 makkelijke stappen. Een groene tuin blijkt vaak veel makkelijker in onderhoud dan een tuin vol met tegels en is onderhoudsvriendelijker dan veel mensen denken.


Iedere eerste zondag van de maand zijn de Tuinambassadeurs van Steenbreek van 14-16 uur aanwezig in het Infocentrum Heempad om gratis tuinadvies te geven. Wil je meer vogels, vlinders en egels in de tuin en wil je graag weten hoe je dat kunt bereiken? Of heb je andere vragen en wil je tips over je tuin, balkon, dakterras, groene dak of vijver kom dan langs! We helpen je graag!


Je kunt ook een mailtje sturen met je tuinvraag (bij voorkeur met foto en informatie over de ligging van je tuin; veel zon of juist veel schaduw) tuinambassadeurs.gouda@gmail.com of een gratis afspraak maken met een Tuinambassadeur in je eigen tuin.


De voordelen van groen (of: de nadelen van verstening)
- Een groene leefomgeving vermindert stress, en vergroot ons gevoel van welzijn.
- Groen vermindert de luchtvervuiling (door opname van CO2) en dempt de geluiden in de stad.
- In dichtbebouwde steden met weinig groen is het extra warm. Met groen voorkom je dus hittestress.
- Verstening vermindert ruimte voor biodiversiteit.
- Door het aanbrengen van verharding vermindert de doorlaatbaarheid van de bodem voor water. De versnelde afvoer van regenwater leidt tot overbelasting van het riool.Doe ook mee. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving! De tuinambassadeurs geven je graag tips en adviezen. Niet alleen voor tuinen maar ook voor balkons, geveltuintjes, boomspiegels en groene daken (al dan niet in combinatie met zonnepanelen). 

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Tuinambassadeurs Gouda
Personen verbonden aan Tuinambassadeurs Gouda
Projecten van Tuinambassadeurs Gouda
Activiteiten in de toekomst
Activiteiten in het verleden
Activiteiten in het verleden (als mede-organisator)
Vragen van Tuinambassadeurs Gouda
Bekijk Tuinambassadeurs Gouda ook in