Organisatie

Stichting Gouda bij Kaarslicht

Non-profit
Beschrijving

Voor Gouda bij Kaarslicht treedt ik op als Coördinator Veiligheid, wat inhoudt dat ik de evenementenvergunning aanvraag en het veiligheidsplan schrijf, overleg voer met betrokkenen (medeorganisatoren, gemeente, hulpdiensten, ondersteuners) en op de dag zelf namens de organisatie de leiding heb over veiligheid en zitting heb in het multidisciplinaire veiligheidsteam.

Gouda bij Kaarslicht is al jaren Gouda in kerstsferen. Het is een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment. 

Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. Theatergroepen, artiesten, zangers en zangeressen nemen bezit van het centrum en ook de ‘levende’ kerststal is weer present. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00-20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, Middeleeuws stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

Gouda bij Kaarslicht wordt georganiseerd door de Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente Gouda.