Organisatie

Humanitas Midden-Holland

Non-profit

Thema Maatschappelijke ondersteuning

Beschrijving
De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze hulp is gratis en altijd in de buurt; Humanitas heeft ruim tachtig afdelingen door het hele land. Een daarvan is Humanitas Midden-Holland. 


Op https://www.humanitas.nl/afdeling/midden-holland/activiteiten/ staat informatie over de activiteiten: 


Laaggeletterdheid
Wij zijn er voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Onze vrijwilliger komt bij je thuis en helpt jou de basisvaardigheden voor lezen, schrijven en internetgebruik aan te leren.


Taalmaatjes
Nieuw in Nederland? Humanitas Taalmaatjes helpen je bij de inburgeringscursus. Je krijgt een vaste taalcoach met wie je kunt praten, tv kijken, wandelen; wat je wilt. Ondertussen oefen je spelenderwijs je Nederlands. Hoe beter je de taal spreekt hoe beter je jezelf kunt redden.


Hulp bij Geldzaken
Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!


Samen optrekken
Heb je behoefte aan een luisterend oor? De vrijwilligers van Samen optrekken komen graag langs. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.


Kun je wel wat extra steun gebruiken? Neem contact op met Humanitas Midden-Holland via midden-holland@humanitas.nl. 


Wil je je inzetten als vrijwilliger? Kijk dan op https://www.humanitas.nl/afdeling/midden-holland/vacatures/. 

Deel dit: