organisatie

Jazz Connection

Non-profit, Onderneming, Informele groep

JAZZ CONNECTION


THE NR. 1 JUMPIN JIVE BANDFROM THE NETHERLANDS


𝐉𝐚𝐳𝐳 𝐂𝐨𝐧𝐧𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧
Jazz Connection is een grote navolger van de Jump Jive, Jump Blues en early Rhythm 'n Blues, die zo'n 50 jaar geleden in de VS enorm populair werd. Met songs van Louis Prima, Wyonie Harris, King Curtis en Teddy Brannon brengen ze een 'revival' van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelige periode in de jazz.
Opegricht in jazzstad Breda swingt, stampt en spettert Jazz Connection sinds 30 jaar (1990) met een geoliede Jazz & Jive show door Europa. Veel jazzfestivals en clubs in Nederland hebben inmiddels een bijzonder goede herinnering aan de band. Ze toerde in Europa o.a. in België, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Bulgarije, Servië, Rusland en Polen met uitstpajes naar het Midden-Oosten, Afrika en Azië.
Samen met een flinke dosis humor zorgt het collectief van Jazz Connection voor een opmerkijl eigen geluid: transparant, geraffineerd, catchy & groovy. Of het nu een swingende jive, dampende boogie of meeslepende blues is, je herkent direct de sound van dit unieke sextet.


Line up:


Jurgen Feskens – Trumpet, Flugelhorn and Vocals
Peter van Steen – Trombone
Rob Henneveld – Alto, Tenor sax and Clarinet
Bart Maassen – Piano
Bart Wouters – Double Bass and Vocals
Robbert van Kalmthout – Drums


 


 

Deel dit: