Saskia Bunnik

Bewoner, Ondernemer
Wie is Saskia?
Ik ben een geboren en getogen Goudse. Momenteel woon ik met man en twee kinderen in Korte Akkeren en binnenkort verhuizen we. We weten nog niet waarheen, maar hoogst waarschijnlijk wel (weer) binnen Gouda.
Mijn werk en hobbies
Sinds 2014 ben ik eigenaar van Maak Lokaal, een kleinschalig atelier waar ik naailes geef en dat ik ter beschikking stel aan anderen die hier lessen, cursussen en workshops willen aanbieden. Onder meer Wolkenvanger, Louloudi en Wolop zijn hier regelmatig te vinden aan de Turfsingel 33.
Naast de lessen doe ik graag creatieve (naai)opdrachten. Mijn achtergrond ligt in het theater; decor- en kostuumontwerp. Maar ik breng ook graag "theater" in het dagelijks leven. Dus ben ik altijd te benaderen voor opdrachten die te maken hebben met het vormgeven van de ruimte om ons heen, producten of mensen. Zo maakte ik bijvoorbeeld als Maak Lokaal (via Gouda Bruist!) de kussens voor de tribunetrap van de Chocoladefabriek.
Mijn omgeving
Ik ben super trots op de mensen van Groen Akkeren die voor mijn deur een braakliggende rotonde hebben omgetoverd tot Vlindervreugd! Ik loop er graag met de kinderen over heen en de bedrijvigheid is een feest om te zien.
Mijn droom
Gouda begint weer te ademen. Na de karige jaren 2000, toen ik aan iedereen moest verdedigen waarom ik niet ergens anders was gaan wonen, krijgt de stad weer een hart en een smoel. Mensen hebben weer positieve zin en dat zie je terug in zoveel! Ik zou het mooi vinden als we meer jonge mensen hier kunnen houden, als de ideale sateliet-stad voor de grotere steden om ons heen. Wie weet? Het was wel de reden om hier Maak Lokaal te beginnen, om niet altijd voor werk en inspiratie naar de grote stad te hoeven.