Ritah Heerkens

Bewoner, Ondernemer, Professional
Wie is Ritah?

Ik ben geboren en getogen in Gouda, getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen en twee kleinkinderen.


Mijn werk en hobbies

Mijn loopbaan begon in de verpleging, in het ziekenhuis en andere zorglocaties. Tijdens de studie van de kinderen ben ik gestart met de opleiding docent Beeldende Kunst op de Willem de Kooning academie. Naast mijn parttimebaan bij het Maatschappelijk Werk, een ondersteundende functie, ben ik vooral bezig geweest met het kunstonderwijs. Vanaf 2013 startte ik met workshops op mijn eigen atelier en ook op locatie. Ik bezoek graag musea, geniet van natuur en lees op zijn tijd een goed boek. Sinds maart 2018 ben ik betrokken en onderdeel van het Mozaiekproject SocialSofa 's in Gouda. Een betonnen bank bekleden met glasmozaiek met andere inwoners van Gouda. Inmiddels staan er al drie SocialSofa's in Gouda. Op dit moment wordt er met dezelfde mozaiekgroep een Gouds Icoon gemozaiekt. Gouda bestaat 750 jaar en dat zal groots worden gevierd. Ter gelegenheid daarvan heeft de Garenspinnerij 50 betonnen beelden laten maken naar een gelijkenis van t kunstwerk van Ineke van Dijk. Deze beelden worden door 10 kunstenaars, verenigingen, instellingen, bedrijven, enz.bekleed, beschilderd, gemozaiekt enz. Een geweldige happening en saamhorigheid tijdens het proces. Uiteindelijk zullen decbeelden in n route worden uitgezet door Gouda. 

Mijn omgeving

Ik woon in een prachtige groene omgeving vlakbij Het Goudse Hout en de Reeuwijkse plassen.
Ook heel fijn is dat je zo in het mooie oude centrum van Gouda bent. We wonen in een groene wijk maar voor mij kan het niet groen genoeg zijn. Veiligheid en schoon vind ik ook belangrijk en daar hebben we op ons plekje niet over te klagen.

Mijn droom

Ik ben geboren en getogen in Gouda. Via "de week van de eenzaamheid" ben ik bij Gouda Bruist terechtgekomen. Gelijk gegrepen door een groep enthousiaste mensen die mooie initiatieven tot ontwikkeling lieten komen. Mijn affiniteit voor de ouderwordende mens was de drijfveer om schilderen te geven aan mensen die vooral eenzaam zijn. Gouda Bruist gaf mij een podium om een workshop voor ouderen op te zetten. Creativiteit is voor iedereen belangrijk maar voor deze doelgroep lastiger te realiseren. Er zijn vele manieren om je hersenen te stimuleren, schilderen is er een van. Vooral het gebruik van felle kleuren geven een extra dimensie aan deze activteit. Naast het feit dat het plezier geeft, werkt het ook heilzaam en ontspannend met alle voordelen die daarbij horen. Al sinds ik een atelier heb workshops ACTION PAINTING. Sinds januari 2022 start ik in het voorjaar weer met deze workshops op  GOudasfalt. Een bruisende groep waar de diverse activiteiten een prachtige plek hebben voor het publiek.
Action Painting is een spannende actieve schilderstechniek die voor iedereen geschikt is. De resultaten zijn altijd verrassend. Voor info zie website.
Deze workshops zijn utermate geschikt voor kinderpartijtjes, vrijgezellenfeestjes, personeeltsuitjes, verjaardagen enz; maar ook vooral voor gezinnen waar de communicatie nog weleens wat stroef kan gaan. Natuurlijk ook heel geschikt voor echtparen/ koppels. 
Mijn wens is dit te geven aan mensen/ kinderen die vast zitten in hun denken en zich moeilijk kunnen uiten. De twinkeling die je dan in de ogen ziet en het spetterende resultaat daar doe je het voor. Een non-verbale communicatieve workshop waar je samen bezig bent.