Willem Eppenhof

Bewoner, Ondernemer
Wie is Willem?
Van oorsprong ben ik Tilburger, maar ik heb mijn hart gevolgd woon sinds 2012 in Gouda. Wij (mijn vrouw Jeannette en ik) wonen in de Raambuurt, dus op een steenworp afstand van het centrum van Gouda, en dat is heerlijk wonen, ook al is ons huisje niet al te groot. Maar wél alles bij de hand: supermarkten, de mooie binnenstad, het Filmhuis en de Schouwburg.
Ik voel me erg betrokken bij mijn nieuwe woonplaats, vandaar mijn aanmelding bij Gouda Bruist.
Mijn werk en hobbies
Onlangs ben ik gestart met mijn eigen bedrijf, Eppenhof Language Training & Advice, waarin ik o.a. als freelance docent Nederlands voor anderstaligen (NT2) en Engels werk. Maar ik wil ook teksten gaan redigeren en corrigeren, of schrijven natuurlijk, en vertaalwerk doen (Engels-Nederlands). Zo'n beetje alles op het gebied van taal dus. Dat kan ik binnenkort doen op een mooie locatie in de binnenstad, die ik nu nog niet prijsgeef - daarvoor moet er eerst ook binnen iets te zien zijn. Ik werk ook als docent bij de Volksuniversiteiten van Gouda en Alphen a/d Rijn. Zo'n eigen onderneming is voor mij best wel spannend, want ik kom niet uit een ondernemersfamilie. Die locatie deel ik dan weer met Jeannette, die in haar atelier MoZaEnZo workshops en cursussen mozaïek geeft, en kinderfeestjes met mozaïek verzorgt. Haar website - de mijne moet nog komen - is www.mozaenzo.nl. Zij is de initiatiefnemer en uitvoerder geweest van een project aan het Wouter Jacobszerf, een gemozaïekte tafel met bank eromheen. Zowel de tafel als de bank eromheen heeft zij samen met kinderen (en ouders) uit de buurt gemozaïekt. Ik mag aan haar werk ook af en toe mijn bijdrage leveren, zoals lijsten timmeren en wat klusjes op de computer.
Ik ben op kleine schaal vrijwilliger, nl. bij het Repair Café. Ter afwisseling van het "kopwerk" werk ik graag af en toe met mijn handen. Het is goed om daarmee mijn bijdrage te leveren aan een duurzame economie. Repareren van kapotte dingen is vaak mogelijk, weggooien kan altijd nog, of nog liever recyclen. Andere hobby's zijn muziek (gitaar), fotografie en klussen (timmeren en sleutelen).
Mijn omgeving
Onze buurt is een levendige omgeving. De huizen zijn allemaal verschillend, en laten daardoor de geschiedenis van de stad zien. De grond in de binnenstad is volgens mij enorm duur, want ik heb nog nooit in zo'n volgebouwd blok gewoond als nu. Toch zou ik hier niet graag weg willen, ik ben erg gehecht geraakt aan ons huisje en deze mooie oude stad.
Mijn droom
Heel oud worden (zonder oud te zijn), samen met mijn lief, in goede gezondheid en zonder financiële zorgen. En dat dan het liefst in een vredige wereld die na mij ook nog bestaat, zodat mijn kleinkinderen ook nog een goed leven hebben.
Projecten waarvoor Willem contactpersoon is
Projecten waaraan Willem bijdraagt
Activiteiten van Willem
Berichten van Willem