Persoon

Evert Hasselaar

Bewoner, Ondernemer, architect en filmmaker
Wie is Evert?

Geplaatst door Selma, geactualiseerd in oktober 2019 door Evert Hasselaar

Evert Hasselaar is creatief. Dit uitte zich vroeger in tekenwerk en tegenwoordig in film.

Hij zag veel van de wereld en reist nog steeds graag. ‘Vroeger tekende ik mijn reisverslagen. Anderen zaten te schrijven of namen foto’s. Ik maakte vlotte schetsjes, hele boeken vol! Vaak in potloodgrijs, soms in kleur. Het was mijn manier om herinneringen vast te leggen."

Evert Hasselaar is vader van Bas en Thijs, opa van Stijn en Tjalle, Jasper en Jore. Met zijn vrouw Els woont Evert in de wijk Kort Haarlem in Gouda. Hij werkte als onderzoeker en universitair docent duurzaam en gezond wonen aan de Technische Universiteit Delft, maar is nu met pensioen. Hij maakt nog ontwerpen als architect en speciaal voor gezonde en energiezuinige woningen. Hij klust veel en past op de kleinkinderen. Veel tijd gaat naar filmproducties en werk voor Toverlint, filmclub Gouda.

Werk en hobbies

Evert is jurylid voor amateur-fimfestivals. Het gaat daarbij om het communiceren over film. Hoe breng je onder woorden wat je ziet en wat je daarvan vindt. Daarnaast bekwaamt hij zich in het scenarioschijven. Een van de moeilijkste vormen: hoe verwoord je wat je in beelden wit zien?

‘Schrijfervaring? Best veel, want als onderzoeker aan de TU was schrijven dagelijks werk. Naast het schrijven van artikelen, rapporten en ook enkele boeken, schreef ik de roman De Egotrip. Ego vanwege de eigen ervaringen die de inspiratiebron waren. Trip omdat het reiservaringen zijn. Ik liftte vroeger de halve wereld rond. De roman is nooit uitgegeven, misschien pak ik er stukjes uit voor filmscripts’.

Op Goudabruist is zijn profiel http://goudabruist.nl/profile/EvertHasselaar Twitter #ventilatievent
YouTube en Vimeo gocreative2011 en evert hasselaar.
Website www.klimaatbouw.nl

Pmgeving

De la Reylaan is een mooie woonstraat, waarin zorg voor elkaar in 2016 een nieuwe vorm kreeg: met buren samen kookten we zes dagen per week een maaltijd voor een zieke buur. We vieren de jaarlijkse burendag. 

De droom van Evert

Samen de Stad

‘Zoek als bewoners de interactie met elkaar. Neem de vrijheid om samen creatief te zijn. Een leuke en meer verbonden stedelijke samenleving volgt dan vanzelf.