Persoon

Evert Hasselaar

Bewoner, Ondernemer, architect en filmmaker
Wie is Evert?

Met zijn vrouw Els woont Evert in de wijk Kort Haarlem in Gouda. Hij werkte als onderzoeker en universitair docent duurzaam en gezond wonen aan de Technische Universiteit Delft, maar is nu met pensioen. Hij maakt nog ontwerpen als architect en speciaal voor gezonde en energiezuinige woningen. Hij klust veel en past op de kleinkinderen. Veel tijd gaat naar filmproducties en werk voor Toverlint, filmclub Gouda. Sinds begin 2019 brandt het vuurtje Energiebesparing weer volop. Dat begon met een straatbijeenkomst, waar veel interesse werd getoond in de energietransitie. Via het Energie Netwerk zijn er contacten met meerdere buurten in Gouda. Hij werkt aan het opzetten van een bewoners-energiecooperatie voor Kort Haarlem, als onderdeel van de Energiecooperatie voor alle Goudse buurten.

Werk en hobbies

Films maken

Evert is jurylid voor amateur-filmfestivals. Het gaat daarbij om het communiceren over film. Hoe breng je onder woorden wat je ziet en wat je daarvan vindt? 


Omgeving

De la Reylaan is een mooie woonstraat, met zorg voor elkaar. 

De droom van Evert

Samen de Stad

Zoek als bewoners de interactie met elkaar. Neem de vrijheid om samen creatief te zijn. Een leuke en meer verbonden stedelijke samenleving volgt dan vanzelf.

Geef elkaar Energie

De energietransitie kunnen we van onderop sturen, samen in de buurt en de stad

Mijn expertise

Kennis als energieconsulent en specialist op het terrein van bouwfysica, duurzaam en gezond bouwen. 

Mijn mogelijkheden

Hoewel het vanzelfsprekend is om voorwaarden te scheppen, door straten en buurten te organiseren, zie ik dit proces vooral als voorwaarde om met technische oplossingen bezig te zijn. Eens een techneut, altijd een techneut. En wie anders biedt tegenspel tegen het geweld van commerciele informatie, of van naieve adviseurs die te weinig naar de bewoners luisteren?

Relevante ervaring

Bouwen, ontwerpen, adviseren.

En als het kan, daarover films maken. Documentaires, want beelden zeggen meer dan duizend woorden.