Stadmakers

Yvonne Balvers

Stadmaker
Wie is Yvonne?

Ik heb zichtbaar reuma, heb vervormde handen en gebruik hulpmiddelen. Maar ben ook gewoon iemand die n leuk leven maakt. Met minder energie en minder mobiel, maar dat houdt me niet tegen. Zie https://evenyvonne.nl voor mijn ervaringsverhalen en tekeningen en balvers.exto.nl voor mijn keramiek.  Ik schrijf columns en blogs, teken (mandala's) en klei (vooral organische objecten). Ik rijdt door Gouda op mijn lichtblauwe scootmobiel. Regel, praat en knoop mensen aan elkaar.

Mijn werk en hobbies

Doe vrijwilligerswerk. Voor betaald werk ben ik helemaal afgekeurd. Maar toch doe ik veel kleine maar interessante (vrijwilligers)klussen waarbij ik van me kan laten horen. Ik ben voorzitter van de Patienten AdviesRaad van Reuma Nederland, vrijwillig redactielid van een redactiecommissie die medicijnenbijsluiters bekijkt/herschrijft (bij Health Base), schrijf columns over leven met reuma en schrijf blogs vanuit n patientenblik over en voor het Groene Hart Ziekenhuis. En ben betrokken bij de GAB (goudse adviesraad voor mensem met een beperking) de plaatselijke Reumavereniging Gouda e.o. (oud-voorzitter) en Open Monumentendag.

Mijn omgeving

Mijn omgeving kan mee- of tegenwerken. Fysieke drempels, sociaal onbegrip......, er valt nog heel wat te verbeteren.

Mijn droom

Ik droom eigenlijk niet zo, leef liever hier en nu, met het besef van beperkte maakbaarheid van mijn omgeving. En daar leef ik prima mee. Natuurlijk heb ik persoonlijke wensen. Op kleine vlakken. Beste gemeente.....maak het olifantenpaadje bij de tunnelflat officieel. Lieve pubers......ik hoef echt niet altijd commentaar ('vroemvroem' of 'kan ie harder') op mijn scootmobiel als ik jullie voorbijrijdt. Maar ach....


Mijn expertise

Organiseren, schrijven, interviewen


STADMAKERS
Waarom wil ik anderen helpen?
Ik ben als vrijwilliger bezig met vanalles. Aanjager ReumaTeam Gouda (lokale vrijwilliger voor Reuma Nederland) , Redactielid bijsluiters landelijke apothekersorganisatie Health Base), lid comité Open Monumentendagen, Vrijwilliger voor Goudse Verhalen. En ik maak het blad van de landelijke mandalavereniging. Leuk om al die organisaties en activiteiten aan elkaar knopen want soms is er overlap. Helpen ook graag door de weg verder te wijzen naar anderen.
Mijn aanbod
Met de vraag: “Ken je iemand die…….” Of  “wil je wat schrijven/zeggen over je ervaringen met”  vooral op het gebied van gezondheid of leven met een beperking. Maar ook op meedenk-creatief vlak ben ik aan te spreken. Ik denk graag overal over mee….
Ben vooral een meedenker/organisator, iemand van de ideeen, het doordenken en de grote lijnen. Heb op praktisch vlak mijn beperkingen.
Mijn thema's
educatie, netwerk/ organisatie, kunst/ cultuur(-historie), gezondheid/ bewegen, evenementen, mobiliteit
Mijn ervaring

Website met ervaringsverhalen over reuma en chronisch ziek zijn, evenyvonne.nl. Dit was een prive-project om een schat aan ervaingsverhalen die eerder enkel op gedrukte media waren verschenen digitaal te ontsluiten. Mijn rol was : bouw van de website én vullen met archiefmateriaal. Maandelijks wordt dit materiaal aangevuld met een eigen nieuw ervaringsverhaal. 


Opzetten netwerk voor en door mensen met reuma. Elkaar leren kennen en weten te vinden is belangrijk als je een beperking hebt. Bij Reuma Team Gouda proberen we juist dat voor elkaar te krijgen met activiteiten en vebindingen leggen.  

Magazine Reuma in de Regio. Eenmalig magazine als pr-instrument én steun/informatie voor de individuele mens met reuma. Leuk om te lezen, goed om te weten dat ook anderen dezelfde problemen hebben. Ik was trekker en hoofdorganisator van dit project én interviewer/schrijver van diverse artikelen.
http://www.reumagouda.nl/wp-content/uploads/2018/03/REUMAinhetgroenehart-web.pdf


Open Monumentendag Inventarisatie welke monumenten toegankelijk zijn voor mensen met een rolstoel. En informatie over toiletgebruik in de flyer. Dat soort praktische informatie maakt zo'n evenement inclusiever!


In het verleden ben ik ook betrokken geweest bij de doorstart van Amnesty International Gouda, doorstart Reumavereniging Gouda, diverse symposia (soms ism Transmuraal Netwerk) en evenementen (Gouda Niks mis mee)

Ervaring in project
planontwikkeling, contacten/ draagvlak, communicatie
Diensten aangeboden door Yvonne
Organisaties van Yvonne
Organisaties waaraan Yvonne verbonden is
Projecten waaraan Yvonne bijdraagt
Activiteiten van Yvonne
Wensen van Yvonne
Berichten van Yvonne