Rutger Semp

Bewoner, Initiatiefnemer
Wie is Rutger?

Opgegroeid in Moordrecht en dus als kind al regelmatig in Gouda, vanaf de brugklas op het GSG gezeten, en in 2015 verhuisd naar de Ronsseweg.

Mijn werk en hobbies

Al van jongs af aan werd ik bestempeld als uitvinder en knutselde ik de ene na de andere toestand in elkaar van lego, oude computers, fietsen, en alles wat ik op een rommelmarkt met m'n zakgeld kon betalen. Uiteindelijk ben ik dan ook in de techniek geƫindigd met een bachelor elektrotechniek, en ook hier zocht ik al snel de verbreding met een minor in industrieel ontwerp en "creative engineering".
Tot begin dit jaar werkte ik in Delft als hardware architect / team lead, maar mijn handen begonnen toch steeds meer weer te kriebelen naar de uitvinderige tijden van vroeger. Ik hoop nu iets moois op te kunnen zetten in mijn eigen stad, waar jong en oud de ruimte kan vinden om gewoon lekker bezig te zijn.

Mijn omgeving

Ik zie in Gouda al veel mooie projecten en initiatieven, en de mensen die zich hier sterk voor maken. Het is een grote reden dat ik er graag een onderdeel van zou worden, en aan mee wil werken.

Mijn droom

Gouda is een stad waar ik gezien mijn jeugd in Moordrecht eigenlijk vrij logischerwijs geindigd ben in het begin, maar zelfs nu ik bekend ben met veel andere steden toch alsnog actief voor kies - een gezellige, knusse stad met veel cultuur en geschiedenis, verbazingwekkend veel groen, en een ideale uitvalsbasis voor de gehele randstad.

Mijn expertise

Ik heb de afgelopen jaren met name in de regio Rotterdam veel ervaring opgedaan met sociaal en ecologisch betrokken startups en makerspaces.