Project

Muurschildering Groeneweg

Geplaatst op 18 maart 2024, 22:49 uur
Illustration

Op de gevel van complex ‘Huize Groeneweg’ op de hoek van de Koepoort en De Baan komt een reproductie van het schilderij ‘De kleingarenbaan’ (1795) van Joris Herst, in combinatie met een gedicht van Inez Meter. Zo krijgt Inez Meter (1925-2022), de eerste stadsdichter van Gouda, een passend eerbetoon en wordt de buurt mooier en interessanter, zowel voor buurtbewoners als voor stadsbewoners en toeristen.

Toelichting

Tijdens de bewonersavond op 18 maart heeft de initiatiefgroep (bestaande uit Marieke le Clercq, Rita Bregman, David van Veen en Peterpaul Kloosterman) haar plannen voor enthousiaste groep buurtbewoners gepresenteerd. Het complex van Huize Groeneweg zal dit jaar verduurzaamd worden. We zijn blij dat Thijs Jansen de muurschildering ook dit jaar zal gaan uitvoeren.

thema 
wijk-/stadsontwikkeling, recreatie & toerisme, creatief, kunst/ cultuur(-historie), leefbaarheid
Init.
Documenten
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Peterpaul Kloosterman

Project volgens planning

Goed nieuws! De omgevingsvergunning is verleend en we kunnen nu officieel door met ons project. Na de zomervakantie gaan we starten met de crowdfunding.

  

0
Open de update in eigen pagina

Peterpaul Kloosterman

Project volgens planning

Inmiddels is de aanvraag voor omgevingsvergunning uitgedaan en zijn we in afwachting op de goedkeuring van de gemeente/ODMH. Bij positief besluit gaan we starten met de crowdfunding. Tot die tijd kun je alvast ons Plan van Aanpak lezen. 

Documenten
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Gerrie Lammé

vr 22 maart 2024 13:38
Dat ziet er prachtig uit. Mooi om zo de geschiedenis in beeld en woord te vertalen.