Project

Week van de Biodiversiteit

Geplaatst op 11 mei 2024, 08:32 uur
Illustration

Een gezonde natuur met veel verschillende planten en dieren is niet alleen heel goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen, maar ook voor het klimaat in de stad.

Op de 'Internationale Dag van de Biodiversiteit' staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. In het verlengde hiervan organiseren KNNV Natuurvereniging Gouda e.o. en IVN IJssel en Gouwe samen met de gemeente een speciaal op Gouda afgestemde Week van de Biodiversiteit. Dit doen wij door diverse natuuractiviteiten te organiseren.

Zo hebben we activiteiten van de Tuinambassadeurs op de kinderboerderij en GOUDasfalt over wat je in je eigen tuin kunt doen. We hebben avondexcursies zowel in de binnenstad als in de Goudse groengebieden en een gezellig biodiversiteits- en nachtvlindercafé op vrijdagavond. We sluiten de week op 2 juni af met een biodiversiteitsspeurtocht voor ouders met kinderen.

Het hele programma staat vermeld in de flyer (onderaan het project). Afzonderlijke activiteiten vind je aan de rechterkant (pc) of onderaan (mobiel) deze pagina.

thema 
water en groen, educatie, natuur, evenementen, diversiteit
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Lopend
Deel dit:
Projectleiders
Betrokken organisaties
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten