Project

Wandelende Bomen maken Groene Karavaan

Geplaatst op 2 juli 2024, 09:51 uur
Illustration

Als het aan Gouda Bruist en STADSKANT ligt komen er Wandelende Bomen in Gouda. Met deze bomen lopen we door wijken en toveren we straten tijdelijk om tot groene oases en levendige ontmoetingsplekken. Zo vragen we op een ludieke manier aandacht voor vergroening en klimaatverandering.

Het idee voor de wandelende bomen komt uit Stuttgart (‘Wanderbaumallee Stuttgart’) en is inmiddels toegepast in meerdere Duitse steden. De bomen en struiken zitten in bakken met wielen die als een kruiwagen kunnen worden voortgeduwd.

De eerste stop in Gouda wordt Festival de Verwondering op 21 september. Daarna gaan de bomen op reis door de stad en kunnen op aanvraag ook naar jouw buurt komen! Als de bomen te groot worden voor de bakken krijgen ze een permanente plek in Gouda en begint de cyclus opnieuw met jonge boompjes.

We zijn een crowdfunding gestart op dit project mogelijk te maken. Doe je ook mee en laat je bomen wandelen?
Ga naar wandelendebomen.nl/crowdfunding

thema 
water en groen, recreatie & toerisme, creatief, kunst/ cultuur(-historie), natuur, leefbaarheid, gezondheid/ bewegen
Idee
Illustration
 

Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Peterpaul Kloosterman


We hebben goed nieuws over de crowdfunding!. Aangezien VSBfonds een gedeeltelijke match zien met de voorwaarden, doneren ze €500,– voor onze campagne. Op naar de laatste €1.100,–!

0
Open de update in eigen pagina

Eva Kosto

Project volgens planning

Al meer dan 60 supporters zien de Wandelende Bomen als mooi verbindend project voor meer groen in de wijken van Gouda. Zie jij het ook voor je, deze groene karavaan? Doe dan mee en help dit mogelijk te maken: WandelendeBomen/Crowdfunding.

Met de Wandelende Bomen lopen we door wijken en toveren we st...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina