Project

Wandelende Bomen maken Groene Karavaan

Geplaatst op 2 juli 2024, 09:51 uur
Illustration

Als het aan Gouda Bruist en STADSKANT ligt komen er Wandelende Bomen in Gouda. Met deze bomen lopen we door wijken en toveren we straten tijdelijk om tot groene oases en levendige ontmoetingsplekken. Zo vragen we op een ludieke manier aandacht voor vergroening en klimaatverandering.

Het idee voor de wandelende bomen komt uit Stuttgart (‘Wanderbaumallee Stuttgart’) en is inmiddels toegepast in meerdere Duitse steden. De bomen en struiken zitten in bakken met wielen die als een kruiwagen kunnen worden voortgeduwd.

De eerste stop in Gouda wordt Festival de Verwondering op 21 september. Daarna gaan de bomen op reis door de stad en kunnen op aanvraag ook naar jouw buurt komen! Als de bomen te groot worden voor de bakken krijgen ze een permanente plek in Gouda en begint de cyclus opnieuw met jonge boompjes.

We zijn een crowdfunding gestart op dit project mogelijk te maken. Doe je ook mee en laat je bomen wandelen?
Ga naar wandelendebomen.nl/crowdfunding

thema 
water en groen, recreatie & toerisme, creatief, kunst/ cultuur(-historie), natuur, leefbaarheid, gezondheid/ bewegen
Idee
Illustration
 

Deel dit:
1 projectupdate

Eva Kosto


Bomen zijn tof! Met de Wandelende Bomen zie en ervaar je hoe het is als een versteende plek groener en gezelliger wordt. Er ontstaat meer verbinding in de buurt en enthousiasme om plekken te vergroenen. Doe je ook mee en laat je bomen wandelen in Gouda? Al meer dan 34% van het bedrag is bijeen gebra...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina