Dit project is gestopt
Project
Gestopt

Rondje Gouda

Geplaatst op 17 maart 2012, 21:47 uur

We gaan een bordspel maken dat als doel heeft om Gouwenaars hun stad beter te leren kennen. Leuk voor wie al lang in Gouda woont en leuk voor wie er net komt wonen. Vragen over feiten en feitjes die met Gouda te maken hebben. Ongeveer een "canon van Gouda" in spelvorm. En een paar pestkaarten erbij om elkaar op een leuke manier dwars te zitten. Kriskras door Gouda natuurlijk. Geïnspireerd op soortgelijke spellen, zoals bijvoorbeeld het in 2011 ontwikkelde Rondje Houten. Maar toch weer helemaal anders qua spelconcept. Je kunt bijvoorbeeld echt door bepaalde straten lopen.

Vragen worden aangeleverd door iedereen die dat wil, via een website. De naam van de indiener van een vraag wordt weergegeven bij de vraag, indien deze vraag wordt opgenomen in het spel.

Het spel wordt attractief vormgegegeven, in een beperkte oplage gemaakt en is dus een absolute must om te hebben. Beoogde levering uiterlijk in november 2014, dus hèt cadeau voor Sinterklaas. Ook een prachtig kerstgeschenk van bedrijven aan hun medewerkers of relaties.

Geen zichtbare reclame. Wel kunnen ook bedrijven - tegen een kleine vergoeding - vragen indienen. De vragen dienen enigszins ludiek van toonzetting te zijn of relevant te zijn in de geschiedenis van Gouda.

Om dit spel te ontwikkelen zijn allerlei kwaliteiten nodig zoals creativiteit, technisch inzicht, website kunnen bouwen, marketing, inkoopkunde. En het kunnen mobiliseren van bewoners, scholen, verenigingen en bedrijven om mee te doen bij de ontwikkeling van de spelvragen.

Het resultaat zal voor 100% worden besteed aan goede doelen in Gouda, zoals de Voedselbank, het Hospice en Stichting Jarige Job.

thema educatie
Illustration
 
Deel dit:
21 reacties

Hans Braker

Rondje Gouda op TV! Afgelopen vrijdag opende "De Week van Gouda" op GoudaTV met het bordspel van en voor de Gouwenaar.


Te zien op www.goudatv.nl">www.goudatv.nl en op www.youtube.com/watch?v=A2c_yAyo7VQ&list=UUmN8iG7acJeZNcp3UnmApmQ&feature=c4-overview" target="_blank">Youtube.

wo 30 september 2015 18:04

Hans Braker

Gisteren mooie PR-dag voor Rondje Gouda: artikel in api.ning.com:80/files/OSDnqVdqkHs9IoAwa*RAuI83r7Y926VPPEVYP0BrdDavJ0wtKRRu8ud*wJ3DSf2dNMUvGdzD6dCvl-pobaT*nB60pWQ07QLz/ArtikelKrantvanGouda20feb2014.pdf" target="_self">De Krant van Gouda en live interview op Radio West en TV West. Spannend!


 


api.ni...

Lees meer
wo 30 september 2015 18:04

Hans Braker

Zojuist een update gekregen van het bord voor het pilotspel van Rondje Gouda. Vakwerk van Met Opzet Grafische Vormgeving, die digitaal de speelvlakken heeft toegevoegd. En prachtig maakwerk van Abee Reclameproducties, waardoor we nu aan de pilotspellen een nog mooier en duidelijker bord kunnen toevo...

Lees meer
wo 30 september 2015 18:04

Hans Braker

Maandag 7 april presentatie over Rondje Gouda bij Bruispunt gegeven. Zou een stroom van mensen naar www.rondjegouda.nl">www.rondjegouda.nl moeten opleveren. Daar kan iedereen vragen voor het spel indienen en het spel bestellen (EUR 25).


Wie willen er helpen met de promotie? Vóór eind mei:


(1) Goudse m...

Lees meer
wo 30 september 2015 18:04

Hans Braker

De organisatie achter het spel “Rondje Gouda” heeft besloten om de ontwikkeling van het spel stop te zetten. Er is minder animo voor het spel dan verwacht. Daarom is de fabricage van het spel nu kostentechnisch niet uitvoerbaar. De organisatie zou dan een groot financieel risico gaan lopen, terwijl ...

Lees meer
wo 30 september 2015 18:04
Wil je reageren? Meld je dan aan.