Dit project is gestopt
Project

Rondje Gouda

Geplaatst op 17 maart 2012, 21:47 uur

We gaan een bordspel maken dat als doel heeft om Gouwenaars hun stad beter te leren kennen. Leuk voor wie al lang in Gouda woont en leuk voor wie er net komt wonen. Vragen over feiten en feitjes die met Gouda te maken hebben. Ongeveer een "canon van Gouda" in spelvorm. En een paar pestkaarten erbij om elkaar op een leuke manier dwars te zitten. Kriskras door Gouda natuurlijk. Geïnspireerd op soortgelijke spellen, zoals bijvoorbeeld het in 2011 ontwikkelde Rondje Houten. Maar toch weer helemaal anders qua spelconcept. Je kunt bijvoorbeeld echt door bepaalde straten lopen.

Vragen worden aangeleverd door iedereen die dat wil, via een website. De naam van de indiener van een vraag wordt weergegeven bij de vraag, indien deze vraag wordt opgenomen in het spel.

Het spel wordt attractief vormgegegeven, in een beperkte oplage gemaakt en is dus een absolute must om te hebben. Beoogde levering uiterlijk in november 2014, dus hèt cadeau voor Sinterklaas. Ook een prachtig kerstgeschenk van bedrijven aan hun medewerkers of relaties.

Geen zichtbare reclame. Wel kunnen ook bedrijven - tegen een kleine vergoeding - vragen indienen. De vragen dienen enigszins ludiek van toonzetting te zijn of relevant te zijn in de geschiedenis van Gouda.

Om dit spel te ontwikkelen zijn allerlei kwaliteiten nodig zoals creativiteit, technisch inzicht, website kunnen bouwen, marketing, inkoopkunde. En het kunnen mobiliseren van bewoners, scholen, verenigingen en bedrijven om mee te doen bij de ontwikkeling van de spelvragen.

Het resultaat zal voor 100% worden besteed aan goede doelen in Gouda, zoals de Voedselbank, het Hospice en Stichting Jarige Job.

thema 
educatie
Gestopt
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 21 reacties

Heleen Janssens

wo 30 september 2015 18:04

Houd me op de hoogte, betrek mij erbij if necessary...en kijk -met het oog op ludieke invulling van het bordspel- eens naar de foto bij gebeurtenis Beeldig Rondje van 29 aug. op de site van Gouda Bruist! Enig idee waar & waarom?

Hans Braker

wo 30 september 2015 18:04

Heleen, leuk! Net terug van vakantie, binnenkort weer aan de slag. Over twee weken presenteer ik mijn idee aan de andere Lions club in Gouda. Waarschijnlijk zullen we de tweede helft van dit jaar gebruiken om het concept globaal uit te werken en met name de levensvatbaarheid te bepalen. Vooral van be...

lees meer

Heleen Janssens

wo 30 september 2015 18:04

Lijkt me leuk om bij te dragen, kan eigenlijk niet anders, ben immers de bedenker van Gouwe Gouda Rondje, Kunstrondje Gouda, Beeldig Rondje Gouda...(zie gebeurtenissen)

Hans Braker

wo 30 september 2015 18:04

Nou, ongeveer zo:


api.ning.com:80/files/JsSqNzv6*u1p524YmFteSxyJR7fyMQjINKBNvDCvaAwZHzRAr-Rjbm5YhgLBqCrmvJV8fFnXrIHykkwFNGg4*tPRTLZ66DHh/Knipseldummy2speelbord.JPG" target="_self">api.ning.com:80/files/JsSqNzv6*u1p524YmFteSxyJR7fyMQjINKBNvDCvaAwZHzRAr-Rjbm5YhgLBqCrmvJV8fFnXrIHykkwFNGg4*tPRTLZ66DHh/Kni... lees meer

Hans Braker

wo 30 september 2015 18:04

Intussen een flinke slag geslagen! De eerste pilotversie van speelbord en spelregels zijn gescreend door een professionele ontwerper van bordspellen. Achterbuurvrouw Marijke Otto, net een paar maanden woonachtig in Gouda, heeft het mooiste beroep ter wereld: het hele jaar door elke dag nieuwe spellen...

lees meer