Dit project is gestopt
Project

(Her)Bestemming Spaardersbad

Geplaatst op 8 november 2011, 17:12 uur

In de zomer van 2013 zal de nieuwe Tobbe in gebruik worden genomen. Een fantastisch nieuw bad, waar heel Gouda hopelijk met veel plezier gebruik van zal maken. Voor GZC-Donk terecht een geweldige ontwikkeling. 

Ik woon tegenover het Spaardersbad en maak mij zorgen over de toekomst van dit prachtige oude zwembad. 

Ik weet dat de gemeente de exploitatie van het bad wil stopzetten zodra het nieuwe bad in gebruik wordt genomen. Wat gebeurt er dan met dit gemeentelijke monument?

Het liefst zou ik willen dat de exploitatie wordt overgenomen, opdat het een zwembad kan blijven. Zoals het bedoeld is. 

Dat is wat mij betreft plan A: onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de exploitatie over te nemen van de gemeente. 

 

Maar als dat niet mogelijk blijkt, om wat voor reden dan ook, dan hoop ik dat het pand een weloverwogen herbestemming zal vinden. 

 

Wie wil er meedenken over de toekomst van dit prachtige historische Goudse zwembad?

Sluit je aan bij deze groep en zeg het voort, ik kan jouw kennis en visie goed gebruiken.

 

Ciska

Gestopt
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 13 reacties

Ineke van Beijnum

wo 30 september 2015 18:12
Volgens een mij is zwembad een hele goede bestemming voor het Spaardersbad. Het nodigt mensen in de buurt uit om te bewegen, mensen voelen zich fitter, het is een sociale aangelegenheid en zwemvaardigheid betekent een stukje veiligheid. Goed tegen eenzaamheid, depressie, hart- en vaatziekten en overg... lees meer

Pieter ter Steeg

wo 30 september 2015 18:12

Kunnen de zorgverzekeringen openstelling niet sponsoren. Elke keer dat een ouder iemand niet gaat zwemmen kost de maatschappij 50-100 euro aan oplopende zorgkosten en verminderd functioneren. Sluiting van een zwembad is zo'n voorbeeld dat op microniveau geld lijkt te worden bespaard terwijl op macron...

lees meer

Čiska Jansz

wo 30 september 2015 18:12

Het Kunstgebouw (de provincie) zal in overleg met grAp en Gemeente Gouda een bijeenkomst organiseren voor bewoners/belangstellenden/deskundigen tijdens welke gesproken zal worden over de herbestemming van het Spaardersbad. De gemeente streeft naar herbestemming met een maatschappelijke functie. 


Ik ho...

lees meer

Cees Vermeulen

wo 30 september 2015 18:12

Ha Ciska, een mooi initiatief de herbestemming SPAARDERSBAD.
Op het www.goudanet.nl">www.goudanet.nl dossier SPORTSTAD is al veel te vinden over de historie van het Spaardersbad. Ook komt er een speciale blog Spaardersbad aan.

Ronald van Rossum

wo 30 september 2015 18:12

Jan-Willem ging er iedere dinsdagavond zwemmen en toen er sprake was van alles in Bloemendaal in 1 bad maakte hij zich eerst erg kwaad erover en toen had hij het erover of het pand zich niet leent om als party/feestlocatie gebruikt te worden, dus voor feesten met zwemmen, trouwlocatie etc. Was maar e...

lees meer