Dit project is afgerond
Project

Moordwandeling langs criminele plekken in de binnenstad

Geplaatst op 6 juni 2016, 11:00 uur

De Boskoopse duivenmelker Thijs Colla, die levenloos voor het Goudse Stadhuis werd gevonden, Simon Bendamon, die werd doodgeschoten in de Bockenbergstraat en Adrie van Zanten, die op Kerstavond aan de Korte Raam werd doodgeschoten. Het zijn allen waar gebeurde moorden waar rechercheur Rus van Sint Annaland (lees: oud-rechercheur Joost Visbeen) aan gewerkt heeft. Deze, en vele andere moorden, worden besproken tijdens een audiotour door de binnenstad van Gouda, die u gratis kunt downloaden.

Gouda is een stad om te zien, te horen, te proeven en te voelen. Tijdens de wandeling komt u dan ook langs flink wat eetgelegenheden, waar u wat kunt gebruiken. Tijdens de tocht vertelt Joost Visbeen over de geschiedenis van Gouda en bezoekt u al die markante plekken van dit op het oog zo lieflijke stadje. Op het oog lieflijk, want hier zijn in de loop der jaren aardig wat misdrijven gepleegd. Misdrijven, die Joost Visbeen als rechercheur jammer genoeg niet allemaal heeft kunnen oplossen. In een poging nog meer informatie te krijgen over deze moorden, heeft Joost Visbeen de moordzaken omgewerkt tot spannende thrillers, zoals: Het lijk in de badkuip, Het mysterie van de verdwenen boerin, Moord op de hasjkoning, De Goudse gijzeling, Het lijk voor het stadhuis, Moord in de tunnelflat en Moord aan de Hollandse IJssel. En nu dus ook, in samenwerking met izi-travel,  in een spannende moordwandeling door Gouda.

Mocht u tijdens deze wandeling over informatie blijken te beschikken die afwijkt van wat de auteur in zijn verslagen noemt, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met het dichtst bijzijnde poltiebureau. Het zal niet voor het eerst zijn, dat het Cold-case team dan het onderzoek zal kunnen heropenen.

De app, die nodig is om de wandeling te kunnen gebruiken, kunt u gratis downloaden via de app. store: download de app van izi.TRAVEL en zoek op Gouda. Wij wensen u veel wandelplezier.

Doelgroep
Volwassenen
Deel dit: