Project   

Zwaan Kleef Aan

A
Geplaatst op 12 maart 17, 13:56 uur

Gedurende het hele jaar 2017 zijn er speciale activiteiten en tentoonstellingen in het kader van het 10-jarig bestaan van de Firma Van Drie. Het project Zwaankleefaan is een onderdeel hier van. In januari ging Zwaankleefaan van start! Een half jaar lang werken veertien kunstenaars in de Jeruzalemkapel en de aanpalende Schoolmeesterswoning in interactie met het publiek.

Deelnemende kunstenaars zijn: Loes van Gils (Schilderij), Robin Weijers (Installatie), Ferdi Schukking, (Muziek) Fernando Oliviera (Dans), Jitske Bakker (3D), Dichters op donderdag (Gedicht), Claudia Huft (Grafiek), Rik Zutphen (Performance), Lorna Buckley (Ruimtelijk werk), Els Cornelis (Schrijven), Gerda Geertens (Nieuwe Media), Ria Volk (fotografie), Esther de Vlam (Mode), Dace Sietina (Schilderij)

Het project eindigt met een grote expositie in de week van 24 juni. Daar zijn alle gemaakte werken te zien, te horen en te lezen. Tussentijds zijn er op elke laatste zondag van de maand exposities, voorstellingen of concerten van de kunstenaars van die maand.

Naast de gemaakte kunstwerken die nieuw in het project zijn ontstaan is er een overzicht te zien van bestaand werk van alle 14 kunstenaars die in het project deelnemen. De Jeruzalemkapel is wekelijks open van donderdag t/m zondag, 12.00 – 17.00 uur. Het publiek kan de kunstenaars van die maand aan het werk zien en de kunstwerken bekijken die hun voorgangers hebben gerealiseerd. Het project loopt tot eind juni.

Het initiatiefnemers van ’Zwaankleefaan’ zijn Trude Linde, voormalig coordinator van de Firma Van Drie, en kunstenaar Willem Hesseling, die samen met Petra Wehrlich en Renee de Visser de organisatie van het omvangrijke project voor hun rekening nemen.

Publiek welkom

Het publiek is van harte welkom. Niet alleen op de zondagen maar ook doordeweeks als de kunstenaar of kunstenaars aan het werk zijn. Van donderdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur kan het publiek vrij in en uit lopen en het scheppingsproces van de kunstenaars meebeleven. Er ontstaat zo een “life expositie”. Die interactie met het publiek maakt het project extra interessant.  Het hele project is te volgen via een videoblog. Firmanten, jonge, net afgestudeerde kunstenaars en kunstenaars van buiten Gouda geven samen Zwaankleefaan vorm.

Project logo
Verantwoordelijke organisatie

Firma Van Drie

Non-profit