Dit project is afgerond
Project
Klaar

Spelen in Oost, een natuurspeeltuin

Geplaatst op 16 mei 2017, 20:04 uur

In Gouda Oost zijn wel speeltuintjes, maar er is geen uitdagende natuurspeeltuin. De Stichting Spelen in Gouda Oost is bezig zo'n speelterrein te realiseren. We hebben toestemming van de gemeente om de driehoek tussen de Voorwillenseweg, de flat aan de Bleisstraat en de Han Hollanderweg hiervoor te gebruiken. En, net zo belangrijk, we hebben heel veel enthousiaste buurtbewoners, kinderen (en hun ouders) die willen meedenken en meewerken. We kunnen door! Het geld dat nodig is, is toegezegd door gemeente, procincie, fondsen, bedrijven en particulieren. De aannemer is nu bezig om de voorbereidingen te treffen. Op 30 juni gaat het terrein open.

 

thema 
water en groen, leefbaarheid, gezondheid/ bewegen, spelen
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een avontuurlijke speeltuin, waar je kan klimmen en klauteren. Waar je kan spelen met water en zand, waar je verstoppertje kan doen tussen de bomen en struiken. Je kan je daar verwonderen over de vogels die daar leven en over de beestjes in het water. Je kan ook komen helpen als er gewerkt moet worden in het groen. Met takken sjouwen, bladeren harken, noem maar op. Als je jonger bent dan 8 jaar is het handig als je vader of moeder meekomt. Die kan daar op een bankje een praatje maken met andere ouders en buurtbewoners.

Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 7 projectupdates

Petra Otten


Het geld om het terrein aan te leggen hebben we bij elkaar! Feestelijk moment! Op woensdagmiddag 18 april om 16.15 uur komen de wethouders Niezen en Van Gelder naar het toekomstige speelterrein (ingang achter de Bleysstraatflat en Marathonlaanflat) om samen met kinderen uit de wijk de eerste schop i...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Petra Otten


Wil je ons ontmoeten, meer van onze plannen horen en met ons meedenken of meedoen? Kom op 14 september naar de bijeenkomst van Gouda Bruist!

0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Rosa Grietje

vr 19 mei 2017 09:38
Wat een mooi initiatief! Is dit al voorgesteld aan de gemeente? Of moet dit project op eigen kracht ingevuld worden?
Hartelijke groet,
Rosa Schouten (bewoner)

Petra Otten

ma 22 mei 2017 11:18
Ja, we hebben toestemming van de gemeente om het terrein te gebruiken. De gemeente is enthousiast over ons plan, maar we moeten wel op eigen kracht de financiën rond krijgen. Gaan we NU mee aan de slag.