Dit project is afgerond
Project
Klaar

RegentenSofa

Geplaatst op 17 juli 2017, 23:16 uur

RegentenSofa aan Regentesseplantsoen Gouda

Help je mee een mooie ontmoetingsplek in een park aan het water te maken? Samen kunnen we het singelpark mooier en bruikbaarder maken. Bewoners en bezoekers van de Goudse binnenstad kunnen dan gaan zitten op een comfortabele SocialSofa met een fraaie vormgeving. Doe mee en/of geef geld!

Toelichting

Er loopt al een initiatief om het groen aan de Goudse singels te verbeteren. Wij willen het groen verfraaien aan het Regentessenplantsoen. In de toekomst kan men op de RegentenSofa genieten van het uitzicht over het water en op de oude panden aan de overkant. Omwonenden of watertoeristen kunnen er een tafel bijzetten en met elkaar een glaasje drinken.

We noemen de plek RegentenSofa naar de buurt. Het Regentesseplantsoen heeft monumentale huizen en grote, bijzondere bomen. Veel mensen maken er een wandeling. In de zomer liggen er recreatieboten.

Een SocialSofa is een betonnen buurtbank, bekleed met mozaïekkunst. Er zijn er al tientallen gerealiseerd, bijvoorbeeld in Zoetermeer en Waddinxveen. De vorm is overal dezelfde. De bekleding met mozaïeksteentjes is uniek voor elke plek.

Voor de RegentenSofa heeft de Goudse kunstenares Mieke de Haan het ontwerp gemaakt. Het frisse en rustige voorjaarsgroen past bij een ouderwets park.

We willen de RegentenSofa samen met omwonenden bekleden. Het mozaïeken zal deskundig worden begeleid door de Stichting SocialSofa. We zijn van plan dat in de herfst 2017 te gaan doen. Het wordt vast gezellig!

September 2018 is de regentensofa gerealiseerd. Meer hierover lees je in de laatste update.

thema 
sociale cohesie, creatief, kunst/ cultuur(-historie), leefbaarheid
Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Financien en vrijwilligers.
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Rob Schroder

Project volgens planning

De RegentenSofa is bijna klaar! Op 30/09 2018 gaan betrokkenen (open voor iedereen) met een feestje de RegentenSofa inzitten.

Vanaf eind septembers staat de RegentenSofa op zijn plaats. De organisatoren en vrijwilligers zijn trots op het resultaat. De Sofa functioneert en wordt vaak gebruikt.

Projec...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Rob Schroder


RegentenSofa staat er vanaf najaar 2018. Dit dankzij supporters en sponsoren. En natuurlijk dankzij de vrijwilligers die hebben gemozaiekt.


Sinds de jaarwisseling 2018/19 is het zeker: langs de Singel, aan het Regentesseplantsoen, komt een SocialSofa! De Werkgroep Mooiere Binnenstad heeft zich daar...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina