project   

RegentenSofa

V
geplaatst op 17 juli 17, 23:16 uur

 

RegentenSofa aan Regentesseplantsoen Gouda

Help je mee een mooie ontmoetingsplek in een park aan het water te maken? Samen kunnen we het singelpark mooier en bruikbaarder maken. Bewoners en bezoekers van de Goudse binnenstad kunnen dan gaan zitten op een comfortabele SocialSofa met een fraaie vormgeving. Doe mee en/of geef geld!

 

Toelichting:

Er loopt al een initiatief om het groen aan de Goudse singels te verbeteren. Wij willen het groen verfraaien aan het Regentessenplantsoen. In de toekomst kan men op de RegentenSofa genieten van het uitzicht over het water en op de oude panden aan de overkant. Omwonenden of watertoeristen kunnen er een tafel bijzetten en met elkaar een glaasje drinken.

We noemen de plek RegentenSofa naar de buurt. Het Regentesseplantsoen heeft monumentale huizen en grote, bijzondere bomen. Veel mensen maken er een wandeling. In de zomer liggen er recreatieboten.

Een SocialSofa is een betonnen buurtbank, bekleed met mozaïekkunst. Er zijn er al tientallen gerealiseerd, bijvoorbeeld in Zoetermeer en Waddinxveen. De vorm is overal dezelfde. De bekleding met mozaïeksteentjes is uniek voor elke plek.

Voor de RegentenSofa heeft de Goudse kunstenares Mieke de Haan het ontwerp gemaakt. Het frisse en rustige voorjaarsgroen past bij een ouderwets park.

We willen de RegentenSofa samen met omwonenden bekleden. Het mozaïeken zal deskundig worden begeleid door de Stichting SocialSofa. We zijn van plan dat in de herfst 2017 te gaan doen. Het wordt vast gezellig!

Gewenst resultaat: Financien en vrijwilligers.
1 project-update

Rob Schroder


Foto's toegevoegd
11-aug-2017 21:47
Nog geen reacties