Project   

THANKS AND GIVING AWAY Stichting Present Gouda

J
V
geplaatst op 30 oktober 17, 13:10 uur

Hoe mooi is het om dankbaar te zijn voor dat wat je zelf hebt. En hoe zinvol en verrijkend is het om er van te delen. Liefde en aandacht, je handen en voeten, je talenten en/of je tijd.Veel mensen hebben een zeer beperkt sociaal netwerk en zien juist tegen de feestdagen op. Zij missen dat sprankje licht en verlangen naar een beetje aandacht, liefde van hen die wellicht wel ‘over’ hebben. Je kunt iemand hiermee bemoedigen. De bemoediging bestaat bijvoorbeeld uit het sturen van kaartje, een bloemetje, je kerstpakket, een letterlijk ‘lichtje’ of het aanbieden van een sociaal of praktisch moment van extra aandacht/hulp naar keuze. De koppeling van de begunstigde die je niet kent en een groep vrijwilligers van ‘het lichtje in donkere dagen’ wordt tot stand gebracht door Present. Doel van het project is het stimuleren van het omzien naar elkaar! Onze missie!

Toelichting:

Hoe werkt het?

De groep meldt zich aan via de website (vanaf 25 oktober) en krijgt een naam en adres toegewezen. Een oudere, een eenzame, een zieke, een gezonde. De groep wordt gevraagd om in de periode van 28 november t/m eind december (rond Thanksgiving) vanuit eigen dankbaarheid iets te geven aan een ander. Een bloemetje, een kaart, iets lekkers, aandacht, gezelligheid enz… Eigen invulling is natuurlijk ook erg wenselijk en leuk! Daarnaast is een extra bezoekje, een spelletje doen of dat kleine klusje in huis welkom.

Hulpverleners vanuit maatschappelijke organisaties kunnen iemand aanmelden als ‘lichtontvanger’. 

Gewenst resultaat Tijdens de looptijd van dit project (van eind november t/m eind december) wordt de laatste maand van het jaar hopelijk net iets ‘lichter’ voor hen die dit kunnen gebruiken.
Foto