Dit project is gestopt
Project
Gestopt

12e expositie GoudsWerk

Geplaatst op 1 maart 2019, 14:13 uur

Vanaf 1 maart 2019 is de 12e expositie GoudsWerk in Gouwestein van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda te bezoeken. U bent van harte welkom!
Het is heel fijn dat er weer drie nieuwe exposanten, Joke Pols, Renée Geneste en Loes de Graaf, hun prachtige kunstwerken aan ons laten zien.
 
Joke Pols
Als kind zat ze altijd te tekenen.
Met potlood, kleurpotlood, pen en inkt of waterverf.
Zo kon ze haar eigen wereld fantaseren ...
Als volwassene volgde ze, in Gouda en Gorinchem, lessen in de aquarel-technieken.
Joke heeft ook enige jaren aan beeldhouwen gedaan in Boskoop. In Gouda volgde ze cursussen voor het boetseren met klei.
In Frankrijk nam ze deel aan schilderlessen waaronder werken met pastel en acrylverf op papier en doek.
Van de figuratieve en romantische aquarellen werden de schilderijen steeds abstracter.
Zo ontstond er een eigen signatuur, soms ingetogen en verstild, soms uitbundig en kleurrijk.
Sfeerbeelden van verre reizen of juist van de eigen achtertuin, alles kan een inspiratiebron zijn.
Zo creëert ze – nog steeds – haar eigen wereld.
Op deze expositie vraagt ze de toeschouwer om mee te gaan … een reis door een zelfverzonnen verhaal.
Joke is per email te bereiken j.c.pols@hetnet.nl
 
Renée Geneste
Tekenen en schilderen zijn haar fascinatie naast haar werk als intern begeleider op een basisschool. De organische vormen en in elkaar vloeiende kleuren, bieden ruimte en rust om de hectische wereld van nu te duiden en vorm te geven. Het ritme de melodie en harmonie dat het individuele leven van alles en iedereen kan verbinden ervaart zij tijdens het schilderen.
Steden weergegeven in transparant acryl op het nieuws van alledag. Ze werkt gevoelsmatig expressief waardoor de dynamiek van een stad (ook Gouda) tevoorschijn komt. Ze nodigt u uit stil te staan bij het werk en de energie van de stad te voelen achter de verbeelding. En de dynamiek te ontdekken van de mens. Iedere stad ademt een eigen energie en dynamiek uit. De emoties van de mensen die er dagelijks in leven en werken zijn voelbaar in de architectuur. De wisselwerking tussen fysieke infrastructuur en de menselijke emoties maken iedere stad uniek in sfeer en energie. Invoelend expressief geeft ze uitdrukking aan deze eigenheid van een stad.
www.1001urbanart.com          06 555 26260       renee@1001urbanart.com
 
Loes de Graaf
Jaren geleden heeft ze een cursus “linoleum snijden” gevolgd bij de Werkschuit in Gouda. Daarnaast heeft ze aquarelleerlessen (nat op nat techniek) gevolgd bij de Russische schilderes Mila Jeleznikova. Hierna is ze lessen  gaan volgen in acryl schilderen bij Mariëtte Gütteling (Galerie Thyade).
Ongeveer 7 jaar geleden is Loes lid geworden van “open atelier” in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ze is daar met keramiek gaan werken. Verder heeft ze een aantal workshops gevolgd torso maken en masker maken. Daar waren ook mensen die met glas werkten en na een workshop in Ouderkerk aan den IJssel is ze dat ook eens gaan doen. Nu probeert Loes, door glas te fusen en te slumpen, schalen te maken en waxinelichthouders. Na een workshop mozaïek op het atelier is zij naar het mozaïekwinkeltje in Rotterdam gegaan en is daar met mozaïek verder gegaan. Eén keer in de twee weken gaat Loes daar heen om met mozaïek te werken.  Zowel met tegel- als met glasmozaïek.  Al die kleuren fascineren haar en de kontakten met de mensen die daar komen, vindt ze erg leuk. 
Haar beroep was kleuterleidster. Daarin kon ze veel creativiteit kwijt; het maken van bordtekeningen, op de ramen schilderen en de kinderen allerlei creatieve werkjes aanbieden.
Loes is telefonisch te bereiken op 0180 317442 / 06 3447 1399
 
Deze 12e expositie GoudsWerk is echt de moeite waard om te bekijken. We hopen dat u ervan zult genieten. Alle getoonde kunstwerken zijn te koop. Heeft u interesse, neem dan contact op met de betreffende kunstenaar.
Ukunt de kunstwerken in de expositie bekijken van 28 februari tot 26 mei 2019 op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 en op zaterdag van 09.30 tot 15.30 uur.
 
De exposities GoudsWerk zijn georganiseerd door de vrijwilligers Janny de Keijzer en Sjouk Engels.
 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Sjouk Engels

Kom langs, de koffie of thee staan klaar.
vr 1 maart 2019 14:18