Project   

KIJK op Straat

V
geplaatst op 29 maart 19, 15:13 uur

In 2022 bestaat Gouda 750 jaar. We weten slechts bij benadering hoe de stad er 750 jaar geleden uit moet hebben gezien. In 2772 bestaat Gouda 1500 jaar. Wij gaan ervoor zorgen dat Gouwenaars in de toekomst het straatbeeld van vandaag onder ogen kunnen krijgen.

KIJK op Straat is in eerste instantie een fotoproject dat tot doel heeft alle straten van Gouda te fotograferen op een creatieve, bijna intieme manier. Wij willen geen Google Street View foto's, maar juist beelden van details, van typerende elementen waaraan een bewoner van de straat kan zien dat het zijn straat is die is gefotografeerd. Denk hierbij aan een kat die ligt te zonnen in een portiek, een serie bloempotten in dezelfde kleur, een afgebladderde gevel, een opvallend ornament, een verscholen hoekje. Het gaat om een beeldverhaal van het leven in alle straten van Gouda anno nu.

Toelichting:

Gouda telt op het moment 932 straten. Als deze allemaal zijn gefotografeerd hebben wij een uniek, historische document. In het jubileumjaar willen wij een expositie houden van alle foto's en een boek uitgeven. Ook kunnen we met het materiaal ansichtkaarten, posters en andere aandenken maken.

Om dit plan te kunnen realiseren hebben wij, naast een groot aantal (amateur)fotografen, mensen nodig die willen helpen op andere vlakken: het ontwerpen en bijhouden van een website, het zoeken van sponsors, de administratie, PR, etc.

Het leven van vandaag in een eeuwig perspectief. Wie doet er mee?

thema: wijk-/stadsontwikkeling, creatief, kunst/ cultuur(-historie), leefbaarheid
3 foto's
2 reacties

Ton van Vliet

Als ik nou 132 straten doe, dan doen jullie de andere 800. Ok?
10-apr-2019 00:23

Wim van beek

132 straten is wel een goed begin !
10-apr-2019 09:16
Wil je ook reageren? Meld je dan aan