Project   

KIJK op Straat

V
Geplaatst op 29 maart 19, 15:13 uur

Met het thema ‘Geef Gouda Door’ wordt het 750-jarig bestaan van de stad Gouda in 2022 groots gevierd. Het fotoproject Kijk Op Straat wil hieraan een bijdrage leveren. De bedoeling is elke straat, steeg, elk plein, pad en plantsoen te fotograferen op een creatieve, bijna intieme manier. Het gaat niet om het totaaloverzicht van de straat, maar om de details, die het verhaal vertellen van het leven in Gouda anno nu. Denk hierbij aan een raamkozijn met opmerkelijke spullen in de vensterbank, een gebarsten muur, kinderschoentjes voor de deur, een mooi portaaltje, een verscholen hoekje, een uitpuilende vuilnisbak, een in hartjesvorm geknipte heg, maar ook om straattafereeltjes met mensen, winkels, terrasjes en niet te vergeten de gebouwen van historisch/culturele waarde. De uitdaging voor de fotograaf is de straten op een eigen manier te fotograferen. Het gaat om jouw kijk op de straat die je aan het fotograferen bent.

Toelichting

Met de foto’s die voor Kijk Op Straat zijn gemaakt willen we het volgende doen:

  • Het uitgeven van een mooi fotoboek van alle straten van Gouda (of een selectie daarvan). Zo’n boek is niet alleen een belevenis om door te bladeren, maar is ook een historisch document voor de gemeente.
  • Het houden van exposities per buurt, verdeeld over de tijd tot de zomer van 2022.
  • Het organiseren van een fotofestival in het feestjaar.
  • Het bijhouden van een website, waarop ruimte is voor de vorderingen (onder andere de foto’s van elke afgeronde buurt en/of kleine anekdotes) en nieuwe ideeën die door het fotoproject kunnen ontstaan.

Onze aanvraag voor subsidie bij het Fonds 750 is goed ontvangen. Helaas is er in verband met het corona virus nog geen besluit genomen over de subsidie. Ook daar wordt nog beraadslaagd hoe alles verder moet. Wij kunnen echter niet wachten en hebben besloten dat het maken van de foto’s van de straten in Gouda wel ‘corona-proof’ kan beginnen!

Aanmelden als fotograaf voor de derde termijn (januari tot en met maart 2021) kan via deze link.

thema wijk-/stadsontwikkeling, creatief, kunst/ cultuur(-historie), leefbaarheid
E-mailadres
info@kijkopstraat.nl
5 project-updates toon alle updates

Rona Tammer

21-dec-2020 16:02
Project volgens planning

Stap voor stap worden de straten van Gouda voor de eeuwigheid vastgelegd. De eerste periode (juli-september) leverde al veel mooie en verrassende beelden op. De tweede periode (oktober-december) nadert de deadline. De (vernieuwde) website is in ontwikkeling en wij hopen begin 2021 de foto's van de a...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Peterpaul Kloosterman

8-jul-2020 22:08

Kijk op Straat is begonnen!
De kop is eraf: het fotoproject Kijk op Straat beleefde gisteren zijn feestelijke start, in het bijzijn van rond de 20 Goudse (amateur)fotografen. Vanaf nu kun je hen overal in Gouda tegenkomen, bezig met het in beeld vatten van de 1152 straten, pleinen, stegen en hofjes ...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
2 reacties

bericht verwijderd

Wim van beek

132 straten is wel een goed begin !
10-apr-2019 09:16
Wil je reageren? Meld je dan aan.