Project

Gratis en goedkoop in Gouda

Geplaatst op 8 april 2019, 16:18 uur

Met deze informatie willen we iedereen die voor weinig geld moet of wil rondkomen, een handje helpen.
Soms is goedkoop niet alleen goed voor onze portemonnee, maar ook voor onze leefwereld. Als we bijvoorbeeld spullen opnieuw gebruiken in plaats van weggooien, is er minder afval.

Toelichting

In het boekje Voor hetzelfde geld staan de contactgegevens van organisaties en activiteiten in Gouda die handig, goedkoop of gratis zijn. Voor iedereen die voor weinig geld moet of wil rondkomen.

Onderwerpen:
Waar kan ik terecht voor een goede en goedkope maaltijd?
Waar kan ik goedkope spullen kopen?
Waar zijn gratis / goedkope activiteiten in Gouda?
Hoe kom ik aan goedkoop vervoer?

Op https://www.gouda.nl/Inwoners/Werk_inkomen staat informatie over werk en inkomen, onder andere over inkomensondersteuning en schuldhulpverlening.

Op Goudawijzer staat informatie over allerlei onderwerpen, waaronder werk, geld en uitkering.

Bij het Sociaal Team kun je terecht met vragen over werk, inkomsten, wonen, zorg, gezondheid, dagbesteding, vrijwilligerswerk, voorzieningen, gezin of relatie. Op www.facebook.com/sociaalteamgouda staan aankondigingen van (gratis) activiteiten in Gouda.

Als je van weinig geld moet rondkomen, kun je een voedselpakket van de Voedselbank Gouda en omstreken krijgen. Een aanvraag hiervoor gaat via één van de sociale teams of een andere hulpverlenende instantie. Cliënten van de Voedselbank kunnen ook terecht bij de Non-foodbank; deze bestaat uit een kledingbank en een meubelbank.

thema 
duurzaamheid & energie, deeleconomie, armoede
Lopend
Illustration
 
Deel dit: