Project

Doorgeefboek 'Hoe gaan we dit uitleggen'

Geplaatst op 29 oktober 2020, 14:47 uur

Doe je mee met het Doorgeefboek initiatief rondom het klimaatboek: ‘Hoe gaan we dit uitleggen, onze toekomst op een steeds warmere aarde', geschreven door Jelmer Mommers?

Waarom dit initiatief? 

Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan een duurzame, schone en een leefbare aarde. Na het lezen van dit klimaatboek dacht ik: dit moeten veel meer mensen weten. De eerste helft van het boek geeft de urgentie van de klimaatproblematiek goed weer, want zonder urgentiebesef komen mensen niet in beweging. Hiermee loopt de schrijver echter wel het risico dat het verhaal verlamd. Maar dat doet het niet. Als je verder leest biedt de tweede helft van het boek hoop en perspectief, met de mogelijkheden die er zijn om de klimaatproblemen op te lossen. Dit alles is op een duidelijke en toegankelijke manier geschreven.
In de lijn van een beter milieu begint bij jezelf, kwam ik toen op het idee om dit boek te delen. Hergebruik van spullen is milieuvriendelijk. Tevens verspreidt deze boodschap zich zo als een olievlek.

Help je mee deze milieuvriendelijke olievlek te verspreiden?

In augustus 2019 ben ik met dit initiatief begonnen. Inmiddels heb ik 70 boeken gekocht en heb ik deze aan 70 mensen uitgedeeld. Vervolgens ben ik ook een digitale versie van dit Doorgeefboek gestart; het Doorgeef e-book/luisterboek. Het papieren boek en de digitale versie krijg je helemaal gratis, maar ik vraag wel om een tegenprestatie. Het is de bedoeling dat je het boek uitleest en weer doorgeeft. Tot nu toe hebben ca. 700 mensen door heel Nederland het boek/e-book/luisterboek gelezen of op dit moment in handen.
Dit initiatief sluit ik af met een Klimaatbijeenkomst voor alle lezers en geïnteresseerden met als doel: geïnspireerd raken door de mogelijkheden die er zijn om  klimaatverandering aan te pakken en vól ideeën de deur uit! De bijeenkomst stond gepland op zondagmiddag 12 december in de Grote zaal van de Goudse Schouwburg. Maar vanwege de oplopende coronabesmettingen is deze verplaatst naar zondagmiddag 29 mei 2022. Sprekers zijn: Jelmer Mommers de schrijver van het boek, Marjan Minnesma van Urgenda en Lucas de Man van projecten als Design by Nature en Circular & Biobased Building. Al mijn lezers houd ik per e-mail op de hoogte van de vorderingen van het project. Toegang is gratis. Daarbij is lezen van het klimaatboek mogelijk, maar niet verplicht. 

Als je mee wilt lezen en/of geinteresseerd bent in de Klimaatbijeenkomst neem dan contact met mij op via onderstaand e-mailadres. 

Je krijgt dan naar keuze het papieren boek (als ik er een over heb), een e-book of een luisterboek. Bijgevoegd zitten spelregels, waarin beschreven staat hoe het initiatief in z'n werk gaat. En een voorwoord waarom in dit initiatief ben begonnen. Vervolgens stuur ik je de uitnodiging voor de Klimaatbijeenkomst toe. 


Lees je ook mee en/of kom je ook naar de Klimaatbijeenkomst?

Groeten uit het Groene Hart
Peggy Munnikhuis

peggymunnikhuis@kpnmail.nl
o.v.v. ‘Doorgeefboek Gouda Bruist’

thema 
duurzaamheid & energie
Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Lopend
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 6 projectupdates

Peggy Munnikhuis


Datum Klimaatbijeenkomst voor alle lezers en geïnteresseerden is verplaatst vanwege de oplopende coronabesmettingen. De nieuwe datum is zondagmiddag 29 mei 2022. De bijeenkomst vindt plaats in de Grote zaal van de Goudse Schouwburg. 

0
Open de update in eigen pagina

Peggy Munnikhuis


Datum Klimaatbijeenkomst voor alle lezers is bekend: zondagmiddag 12 december van dit jaar! 
De bijeenkomst vindt plaats in de Grote zaal van de Goudse Schouwburg. Doel van de bijeenkomst: Geïnspireerd raken door de mogelijkheden die er zijn om de klimaatverandering aan te pakken. Vol ideeën de deur ...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
5 reacties

Čiska Jansz

za 25 januari 2020 09:27
Wat een geweldig gaaf initiatief! Ik lees graag mee en help zo de olievlek van bewustwordingen vergroten. #kanwel

Maureen van Abeelen

zo 26 januari 2020 17:52
Wat een goed idee! Ik doe mee!

Peggy Munnikhuis

zo 26 januari 2020 18:29
Wat een geweldige reacties allemaal. En wat leuk dat jullie meelezen en doorgeven. Gezamenlijk maken we er een mooi project van!

Eva Kosto

zo 26 januari 2020 21:15
Ja, ik wil ook meedoen! Ik stuur je een mail Peggy!

Heleen van Praag

ma 16 maart 2020 21:36
Ik heb de papieren versie uit en geef boek nr. 32 door aan Evelien.

Peggy Munnikhuis

vr 20 maart 2020 13:36
Super Heleen, dat je het boek hebt gelezen en weer doorgegeven. Net als de andere deelnemers die via Gouda Bruist de e-book versie hebben gelezen en/of een opvolger hebben gevonden. Zo verspreidt de boodschap zich als een milieuvriendelijke olievlek. De huidige coronacrisis doet mij hier eveneens aa... lees meer