Project   

Doorgeefboek 'Hoe gaan we dit uitleggen', onze toekomst op een steeds warmere aarde.

V
geplaatst op 19 januari 20, 19:59 uur

Doe je mee met het initiatief van het Doorgeefboek getiteld: ‘Hoe gaan we dit uitleggen’, onze toekomst op een steeds warmere aarde, geschreven door Jelmer Mommers?

Waarom dit initiatief? 

Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan een duurzame, schone en een leefbare aarde. Na het lezen van dit boek dacht ik: dit moeten veel meer mensen weten. De eerste helft van het boek geeft de urgentie van de klimaatproblematiek goed weer. Zonder urgentiebesef komen mensen niet in beweging. Hiermee loopt de schrijver echter wel het risico dat het verhaal verlamd. Maar dat doet het niet. Als je verder leest biedt de tweede helft van het boek hoop en perspectief. Dit alles is op een duidelijke en toegankelijke manier geschreven.
In de lijn van een beter milieu begint bij jezelf, kwam ik toen op het idee om dit boek te delen. Hergebruik van spullen is milieuvriendelijk. Tevens verspreidt deze boodschap zich zo als een olievlek.

Help je mee deze milieuvriendelijke olievlek te verspreiden?

In oktober 2019 heb ik 25 papieren boeken gekocht en heb ik deze aan 25 personen uitgedeeld. Inmiddels zijn het 50 boeken geworden. Vervolgens ben ik in november van hetzelfde jaar, ook een e-book versie van dit Doorgeefboek gestart; het Doorgeef e-book. Tot nu toe hebben ruim 200 mensen het boek/e-book gelezen of het op dit moment in handen. Net als de papieren versie krijgt iedereen het Doorgeef e-book helemaal gratis. Maar ik vraag wel om een tegenprestatie. Het is de bedoeling dat je het e-book uitleest en op zoek gaat naar een ander die het boek wil lezen. Eind 2020 wil ik alle lezers bij elkaar brengen op een lezersbijeenkomst. De schrijver van het boek is op de hoogte van dit initiatief en zo enthousiast dat hij heeft toegezegd ook te komen.  
Als je mee wil doen neem dan contact met mij op via onderstaand e-mailadres.
Ik stuur jou dan per e-mail de Spelregels toe, waarin beschreven staat hoe het initiatief precies in zijn werk gaat. En een Voorwoord waarom ik dit initiatief ben begonnen. In een volgende e-mail geef jij mij dan aan welk e-book bestand je graag wilt ontvangen (pdf, epub of mobi).

Lees je ook mee?

Groeten uit het Groene Hart
Peggy Munnikhuis

peggymunnikhuis@12move.nl
o.v.v. ‘Doorgeefboek Gouda Bruist’

Foto
1 project-update

Peggy Munnikhuis


Er zijn heel veel leuke reacties gekomen op dit initiatief. Wie wil er nog meer meedoen met het Doorgeefboek?

31-jan-2020 08:06
5 reacties

Ciska Jansz

Wat een geweldig gaaf initiatief! Ik lees graag mee en help zo de olievlek van bewustwordingen vergroten. #kanwel
25-jan-2020 09:27

Maureen van Abeelen

Wat een goed idee! Ik doe mee!
26-jan-2020 17:52

Peggy Munnikhuis

Wat een geweldige reacties allemaal. En wat leuk dat jullie meelezen en doorgeven. Gezamenlijk maken we er een mooi project van!
26-jan-2020 18:29

Eva Kosto

Ja, ik wil ook meedoen! Ik stuur je een mail Peggy!
26-jan-2020 21:15

Heleen van Praag

Ik heb de papieren versie uit en geef boek nr. 32 door aan Evelien.
16-mrt-2020 21:36

Peggy Munnikhuis

Super Heleen, dat je het boek hebt gelezen en weer doorgegeven. Net als de andere deelnemers die via Gouda Bruist de e-book versie hebben gelezen en/of een opvolger hebben gevonden. Zo verspreidt de boodschap zich als een milieuvriendelijke olievlek. De huidige coronacrisis doet mij hier eveneens a Lees meer
20-mrt-2020 13:36
Wil je ook reageren? Meld je dan aan