Project   

Doorgeefboek 'Hoe gaan we dit uitleggen', onze toekomst op een steeds warmere aarde.

V
Geplaatst op 19 januari 20, 19:59 uur

Doe je mee met het initiatief van het Doorgeefboek getiteld: ‘Hoe gaan we dit uitleggen, onze toekomst op een steeds warmere aarde', geschreven door Jelmer Mommers?

Waarom dit initiatief? 

Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan een duurzame, schone en een leefbare aarde. Na het lezen van dit klimaatboek dacht ik: dit moeten veel meer mensen weten. De eerste helft van het boek geeft de urgentie van de klimaatproblematiek goed weer. Zonder urgentiebesef komen mensen niet in beweging. Hiermee loopt de schrijver echter wel het risico dat het verhaal verlamd. Maar dat doet het niet. Als je verder leest biedt de tweede helft van het boek hoop en perspectief, met de mogelijkheden die er zijn om de klimaatproblemen op te lossen. Dit alles is op een duidelijke en toegankelijke manier geschreven.
In de lijn van een beter milieu begint bij jezelf, kwam ik toen op het idee om dit boek te delen. Hergebruik van spullen is milieuvriendelijk. Tevens verspreidt deze boodschap zich zo als een olievlek.

Help je mee deze milieuvriendelijke olievlek te verspreiden?

In augustus 2019 ben ik begonnen met dit project. Inmiddels heb ik 50 boeken gekocht en heb ik deze aan 50 mensen uitgedeeld. Vervolgens ben ik in november van hetzelfde jaar, ook een digitale versie van dit Doorgeefboek gestart; het Doorgeef e-book. Het papieren boek en het e-book krijg je helemaal gratis, maar ik vraag wel om een tegenprestatie. Het is de bedoeling dat je het boek/e-book uitleest en weer doorgeeft. Tot nu toe hebben ca. 300 mensen het boek/e-book gelezen of op dit moment in handen.
Graag wil ik dit project afsluiten met een lezersbijeenkomst; alle lezers bij elkaar brengen om met elkaar ingesprek te gaan over dit onderwerp. De schrijver van het boek is op de hoogte van dit initiatief en zo enthousiast, dat hij heeft toegezegd hierbij aanwezig te zullen zijn. I.v.m. corona gaat de lezersbijeenkomst dit jaar niet door, maar zal het waarschijnlijk eind 2021 plaatsvinden. Al mijn lezers houd ik per e-mail op de hoogte van de vorderingen van het project. 

Als je mee wil doen neem dan contact met mij op via onderstaand e-mailadres.

Je krijgt dan naar keuze het papieren boek (als ik er een over heb). Of de digitale versie, die ik jou per e-mail toestuur. Bijgevoegd zitten spelregels, waarin beschreven staat hoe het initiatief in z'n werk gaat. En een voorwoord waarom in dit initiatief ben begonnen. 


Lees je ook mee?

Groeten uit het Groene Hart
Peggy Munnikhuis

peggymunnikhuis@12move.nl
o.v.v. ‘Doorgeefboek Gouda Bruist’

thema duurzaamheid & energie
3 project-updates toon alle updates

Peggy Munnikhuis

8-mei-2021 13:34
Project afgerond

Tussenstand Doorgeefboek 'Hoe gaan we dit uitleggen': Ruim 500 lezers!

Mijlpaal! Eind 2019 ben ik het initiatief van het Doorgeefboek gestart: lezen en doorgeven van het klimaatboek ‘Hoe gaan we dit uitleggen, onze toekomst op een steeds warmere aarde’ geschreven door Jelmer Mommers. Door heel Neder...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Peggy Munnikhuis

31-okt-2020 12:51

Tussenstand Doorgeefboek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’
Alweer ruim een jaar geleden ben ik het initiatief van het Doorgeefboek gestart: lezen en doorgeven van het klimaatboek ‘Hoe gaan we dit uitleggen, onze toekomst op een steeds warmere aarde’ geschreven door Jelmer Mommers. Inmiddels heb ik 50 papie...

Lees meer
1

Open de update in eigen pagina
5 reacties

Čiska Jansz

Wat een geweldig gaaf initiatief! Ik lees graag mee en help zo de olievlek van bewustwordingen vergroten. #kanwel
25-jan-2020 09:27

Maureen van Abeelen

Wat een goed idee! Ik doe mee!
26-jan-2020 17:52

Peggy Munnikhuis

Wat een geweldige reacties allemaal. En wat leuk dat jullie meelezen en doorgeven. Gezamenlijk maken we er een mooi project van!
26-jan-2020 18:29

Eva Kosto

Ja, ik wil ook meedoen! Ik stuur je een mail Peggy!
26-jan-2020 21:15

Heleen van Praag

Ik heb de papieren versie uit en geef boek nr. 32 door aan Evelien.
16-mrt-2020 21:36

Peggy Munnikhuis

Super Heleen, dat je het boek hebt gelezen en weer doorgegeven. Net als de andere deelnemers die via Gouda Bruist de e-book versie hebben gelezen en/of een opvolger hebben gevonden. Zo verspreidt de boodschap zich als een milieuvriendelijke olievlek. De huidige coronacrisis doet mij hier eveneens a Lees meer
20-mrt-2020 13:36
Wil je reageren? Meld je dan aan.