Project   

Grijs wordt Groen

J
V
geplaatst op 3 februari 20, 12:03 uur

Tegels eruit en nieuw groen in de openbare ruimte. Bewoners kennen hun eigen omgeving het best en weten vast grijze plekken te vinden die ook groen kunnen zijn. Gemeente Gouda nodigt deze bewoners uit om groenideeën in te dienen. 

Toelichting:

De Korte Akkeren krijgt voorrang bij Grijs wordt Groen als een van de zes genoemde wijken in de Groenstructuurvisie. De wijk is één van de minst groene wijken.

thema water en groen, duurzaamheid & energie, wijk-/stadsontwikkeling, natuur, leefbaarheid
Gewenst resultaat Een groene woonomgeving zorgt voor meer leefbaarheid in de wijk. Veel mensen vinden een groene straat gezelliger. Bovendien helpt groen tegen wateroverlast omdat het water makkelijk de grond in kan bij stevige buien. Stenen nemen sneller en veel meer warmte op dan een plantsoen, groen verkoelt. Groen is goed voor dieren zoals bijen, vlinders en vogels.
Foto
3 project-updates toon alle updates

Dave Heemskerk

Project volgens planning

De Jacob van Lennepkade heeft een mooi groenplantsoen erbij gekregen. De locatie is aangedragen door enkele bewoners en het Wijkteam Korte Akkeren. Leuk! Ook een locatie op het oog waar tegels eruit kunnen en groen erin? Meld het via www.gouda.nl/grijswordtgroen. #grijswordtgroen #groenfonds

30-jun-2020 11:39

Heleen van Praag


De binnenstad wordt steeds groener dankzij geweldige acties in de Raambuurt. Actieve bewoners hebben op de hoek Verlorenkost/ Sint Mariewal een leuke buurttuin aangelegd. De financiering voor 300 m2 groen kwam vanuit het Groenfonds van de gemeente. Actie #GrijswordtGroen en #Groenmoetjedoen.
25-mei-2020 20:48
1 reactie

Heleen van Praag

De aftrap van de actie was 5 februari met planten boom en bollen in de Walvisstraat.
7-feb-2020 09:05
Wil je ook reageren? Meld je dan aan