Project   

de Boekfiets

K
geplaatst op 21 februari 20, 09:11 uur

De Boekfiets is een herkenbare bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie. Onze voorleesvrijwilligers ('Boekfietsers') rijden met de Boekfiets wekelijks uit naar scholen, peuterspeelzalen, kinderopvangcentra, wijkcentra, bibliotheken, speeltuinen en parken waar zij binnen en buiten voorlezen bij De Boekfiets. Naast vaste locaties waar De Boekfiets op reguliere basis langskomt, maakt hij op verzoek ook ritjes maken naar niet reguliere locaties of bijvoorbeeld evenementen. De Boekfietsers lezen voor met behulp van een vertelkastje en doen taalspelletje met kinderen én ouders. Zo brengen we het (voor)leesplezier letterlijk naar kinderen en ouders toe.

Gewenst resultaat lk kind verdient het de kans te krijgen om het plezier van lezen te ontdekken! De Boekfiets heeft naast een enthousiasmerende functie een preventieve functie om laaggeletterdheid tegen te gaan. De Boekfiets draagt bij aan een taalrijke omgeving voor álle kinderen. Ouders en kinderen ervaren bij de Boekfiets dat zij op verschillende manieren en op verschillende plaatsen (ook buiten) met boeken en taal bezig kunnen zijn. Bij De Boekfiets ontmoeten ze ook andere kinderen en ouders voor gezamenlijk lees- en taalplezier. Als kinderen vaker en op een leuke manier met taal bezig zijn vergroot dat hun leesplezier en taalontwikkeling. Een goede taalontwikkeling vergroot de kans op een voorspoedige schoolloopbaan.
Foto
1 project-update

$persoon.getLink()


In juli gaat de Boekfiets rijden in Gouda! Op 3 juli neemt de Brede School de Boekfiets feestelijk in gebruik. De Goudse zangeres én kinderboekenschrijfster Elise Mannah zal op de Boekenfiets stappen om naar peutergroep Dribbel op de Raam te fietsen om daar samen met wethouder Thierry van Vugt te ga...

Lees meer
25-jun-2020 07:51