Project
Idee

Tekenen, knutselen en schrijven met de (be)Zorgbus

Geplaatst op 10 april 2020, 15:18 uur

Toen de coronacrisis in maart 2020 Nederland plat legde, besloten Odelia (14), Boaz (12) en Else (10) de (be)Zorgbus te starten. Het is geen brievenbus, geen postbus, maar een Zorgbus waar de (be)Zorgbus tekeningen en brieven bezorgt aan mensen die zorg nodig hebben.

“Toen de coronacrisis kwam dachten we: "als we nou eens alle knutsels van kinderen in Gouda verzamelen en eerlijk verdelen, dan krijgen zoveel mogelijk mensen aandacht en plezier. Wat zou het gaaf zijn als alle Goudse kinderen hieraan mee kunnen werken!"

Van maart tot en met juni 2020 zijn honderden creaties naar zorginstellingen en woongroepen gegaan. Een prachtig resultaat!

Toelichting

Voor wie?

Voor mensen die weinig bezoek krijgen, of die het moeilijk hebben. Denk aan mensen in verzorgingshuizen of woongroepen, waar in juni 2020 nog steeds niet alles 'normaal' is. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar
Gewenst resultaat 
Nog steeds zijn er mensen die kwetsbaar zijn en onrust ervaren. Hen willen we regelmatig een glimlach geven met een kunstwerk van een Gouds kind.
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Annegreet van der Most

Project afgerond

Met de (be)Zorgbus hebben honderden knutsels in de coronatijd hun weg gevonden. Dwars door eenzaamheid en leegte heen... om een glimlach en warmte te verspreiden.

Omdat er nog genoeg mensen zijn die in deze tijd onrust ervaren, gaat de (be)Zorgbus (www.bezorgbus.nu) toch door! Kent u mensen die we ...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Annegreet van der Most

Project volgens planning

Veel kinderen gaan weer naar school. Bijna normaal... maar we hopen dat er ook heel veel kinderen blijven door knutselen, want er zijn nog teveel mensen waar het leven nog niet zo normaal is! Op www.bezorgbus.nu kan je de bezorgbussen vinden waar je je knutsels kan brengen. 

0
Open de update in eigen pagina