Project

Bloedverwanten Gouda zoekt: een Gouds verband! - Inzamelingsactie menstruatieproducten

Geplaatst op 2 juli 2020, 08:52 uur

Sokken, toiletpapier of soms zelfs oude kranten moeten gebruiken in plaats van maandverband.... 1 op de 10 vrouwen in Nederland heeft wel eens te maken met menstruatie armoede. Wij willen deze vrouwen helpen en zijn daarom een inzamelingsactie van menstruatieproducten (maandverband, tampons, cups) gestart in Gouda. De opbrengst van deze actie doneren wij aan de Voedselbank in Gouda want ook daar is groot tekort aan menstruatieproducten. 

Samen bereiken we veel meer, help je mee? 

  • Meer informatie: 

www.facebook.com/gouda.bloedverwanten

  • € doneren 

www.gofundme.com/f/bloedverwanten-gouda

  • Producten doneren: 

Bloedverwantengouda@gmail.com / Privébericht op Facebook

Toelichting
  • Wij nemen alleen gesloten en volledige verpakkingen aan, dit voor de hygiene.
  • Omdat we voor het milieu willen zorgen, ontvangen wij ook graag menstruatiecups, wasbaar maandverband, inlegkruisjes of tampons, maar alles is natuurlijk welkom.
  • Doneren van producten kan in de wijken Bloemendaal, Korte Akkeren en Goverwelle. Graag een mailtje of privébericht sturen, als je spullen wilt doneren.
  • Voor informatie over dit onderwerp zie bijlage "Onderzoek ‘Bloedserieus’ 2019" van non-profit organisatie Plan International en feministisch platform De Bovengrondse.

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Wij willen met onze inzamelingsactie vrouwen met een minimaal inkomen helpen, maar streven hiernaast ook naar het brengen van aandacht naar menstruatie armoede. Er heerst een taboe over menstruatie en die hopen wij hiermee te verminderen. Het zou ideaal zijn als de gemeente Gouda op grootschaliger gebied een oplossing bedenkt voor dit probleem.
Lopend
Deel dit: