Dit project is afgerond
Project
Klaar

Telefoon van de Wind Gouda

Geplaatst op 6 augustus 2020, 22:21 uur

De Telefoon van de Wind is een plek waar je denkbeeldig kunt bellen met een overledene.. waar je je gedachten kunt ordenen.. kunt rouwen.. verdriet mag hebben.. los mag laten.. kunt mijmeren.. in gesprek gaat met jezelf.. een plek om opgelucht te verlaten.

Toelichting

Ruim een jaar geleden overleed Robins grote liefde en onze dierbare vriendin Geraldine. Kort voor haar overlijden las zij in de Volkskrant over de Japanse Telefoon van de Wind en ze wist: zoiets zou ik ook graag willen in Gouda. Niet alleen voor haar lief, haar kinderen en alle anderen die haar dierbaar waren, maar voor iedereen. Een plek waar ruimte is voor verdriet, voor rouw, een plek waar je in alle rust in gesprek kunt gaan met jezelf of met iemand die je bent verloren, een plek waar je in stilte kunt mijmeren, een plek waar je je gedachten kunt ordenen, een plek waar je tot jezelf kunt komen.
Wij bouwen aan zo'n plek. We hebben een oude telefooncel op de kop getikt die we opknappen en een buitengewoon fijne plek zullen geven op GOUDasfalt.

We kunnen jouw hulp hierbij goed gebruiken, zowel in daden als in duiten.

* Ben je handig? Sluit je dan aan bij ons klusteam: mail naar telefoonvandewind@gmail.com (we zullen je -als je dat wilt- dan ook toevoegen aan het project hier)
* Wil je een financiële bijdrage leveren? Gebruik dan onderstaand Tikkie.
* Wil je op een andere manier helpen om de Telefoon van de Wind te realiseren, laat het ons weten!

Via Facebook kun je de ontwikkelingen volgen. 

Klik hier als je wilt doneren. (Deze link is geldig t/m 18 augustus 2020.)

Lieve groet,
Rik, Christine, Jorka, Nynke, Čiska & Robin

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
De Telefoon van de Wind wil een plek zijn waar mensen naar toe kunnen gaan. Het gaat om ...een telefoon waarmee je denkbeeldig kunt bellen met een overledene om je dichtbij de ander te voelen ...waar je je gedachten kunt ordenen/onder woorden kunt brengen ...een plek - even weg van je dagelijkse leven ...een plek om te rouwen ...een plek om verdriet te hebben ...een plek om los te laten ...een plek om te mijmeren ...een plek om opgelucht te verlaten ...een plek om nieuwe ideeën te krijgen ...een plek om in gesprek te gaan met jezelf ...enz. enz.

Daarnaast willen we er met de Telefoon van de Wind aan bijdragen dat mensen met elkaar praten over verlies, verdriet en rouw. Om tegenwicht te bieden aan de vrolijke en perfecte plaatjes die velen delen op social media. Doordat mensen lezen of horen over de Telefoon van de Wind, hopen we dat ze tijdens een kopje thee thuis of op een mooi Gouds terras, met elkaar in gesprek gaan over verdriet, verlies en rouw.

Ook willen we initiatieven ontwikkelen die bijdragen aan het bespreekbaar maken van rouw en verlies.
Illustration
Vlnr Jorka, Čiska, Nynke, Rik & Robin
Deel dit:
4 reacties

Čiska Jansz

Op de foto staan we voor de oude telefooncel die we met elkaar gaan opknappen!!
do 6 augustus 2020 22:29

bericht verwijderd

bericht verwijderd

Čiska Jansz

LET OP: DE TIKKIE LINK WERKT NIET! De link bij Tikkie werkt eerder dan verwacht niet meer. We hebben daarom een Go Fund Me pagina aangemaakt. Waanzinnig gaaf om te merken dat ons project door zoveel mensen wordt omarmd. Zowel in warme woorden als in daden en duiten! Wil je een financiële bijdrage le lees meer
zo 9 augustus 2020 12:15

Heleen van Praag

Mooi initiatief waar ik graag aan heb bijgedragen (via Tikkie)! Goed dat er nu een crowdfunding pagina voor is aangemaakt. Is duidelijker en transparanter.
do 13 augustus 2020 10:22