Dit project is gepauzeerd
Project

Iedereen aan het werk

Geplaatst op 28 augustus 2020, 10:10 uur

'De corona-crisis is een onvoorstelbare gamechanger voor de arbeidsmarkt.' - NRC, 8 mei 2020
Goudse terrassen zijn weer open, de treinen rijden weer normaal, scholen komen weer op gang. Komt alles dan toch terug bij het oude?! 
Wij denken van niet. Maar we grijpen graag de kans! In het project 'Iedereen aan het werk' geven we als inwoners van Gouda, het Goudse bedrijfsleven, de onderwijssector en de gemeente zelf vorm aan de nieuwe regionale arbeidsmarkt. 

We richten een sociale onderneming op die werkgevers, werknemers en het onderwijs bij elkaar brengen zonder tussenkomst van derden. Partijen worden met het ‘Slim CV’ ondersteund om de béste match te maken richting werk of opleiding.

Kernwoorden: 'slim' samenwerken, (klein) MKB, technologie, ontdek je talent, levenlang leren, wendbaarheid.

Toelichting

VOOR IEDEREEN: ONTDEK JE TALENTEN

Wat zou er gebeuren als we scholieren, studenten, (langdurig) werklozen en professionals aan de hand van een serious game laten ontdekken wat hun talenten zijn? In het project laten we iedereen die maar wil de online games spelen, leren ze hun eigen drijfveren en talenten kennen en profileren ze zichzelf voor de ideale baan. En of je nu werkloos bent of niet, die baan komt vanzelf naar je toe!

VOOR BEDRIJVEN: BIND EN BOEI JE MEDEWERKERS, VIND EN BIND STRAKS GEPASSIONEERDE TALENTEN

Hoe beter je nu als werkgever bepaalt wat je wilt, hoe makkelijker je je medewerkers aan je bindt in deze onzekere tijden. En hoe makkelijker het straks is om de juiste mensen te vinden. Binnen het project helpen we het MKB hun HR infrastructuur online te organiseren. Gratis. We hebben al 26.000 functies klaar staan!

VOOR HET ONDERWIJS: LEVENLANG ONTWIKKELEN

Binnen mum van tijd had het onderwijs zich aan de lockdown aangepast. Dit is hét moment om ook andere plannen versneld uit te voeren. Wendbaarheid is waar het om zal gaan, op de arbeidsmarkt en in het onderwijs. In het project versterken we de online vindbaarheid van opleidingen, koppelen we vereiste (toekomstige) competenties in het MKB aan het onderwijsaanbod en krijgt iedereen een persoonlijk leeradvies. Want iedereen heeft een talent!

VOOR DE GEMEENTE: IEDEREEN AAN HET WERK

Nu de stad langzaam op gang komt is het zaak dat iedereen zo snel mogelijk weer aan de slag kan. In het project helpt iedereen zichzelf naar werk, een nieuwe baan of opleiding, ook als de afstand tot de arbeidsmarkt nu nog groot lijkt. We maken de resultaten inzichtelijk, zodat op basis hiervan weer nieuwe initiatieven kunnen starten. Hierbij sluiten we graag aan op bestaande initiatieven als campusgouda.nl en gouda-werkt.nl

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
We gaan door tot iedereen tenminste één dag per week betaald werk heeft!
Pauze
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Kiek Planteydt

ma 23 november 2020 20:18
Hoe kan ik contact met jullie opnemen? Of: Willen jullie contact met me opnemen?

Peterpaul Kloosterman

ma 23 november 2020 23:51
Ik stuur wel even een e-mail naar je.