Dit project is afgerond
Project

Vernieuwen Spinnewielplein Korte Akkeren

Geplaatst op 4 september 2020, 12:24 uur

Het Spinnewielplein achter Cultuurhuis Garenspinnerij wordt opgeknapt. Buurtbewoners maken onder begeleiding van vakspecialisten uit de buurt een ontwerp. Dat leidt tot een groen plein waar het fijn is om te zijn. Het Spinnewielplein oogt nu verwaarloosd, maar kan een ontmoetingsplek in Korte Akkeren worden.

Toelichting

Rachida Chabani van Passie Compassie voert het onderzoek in de wijk uit. Zij praat met bewoners en gebruikers van het plein, jong en oud. Zo haalt zij ideeën en wensen op. Landschapsarchitect Kees Ykema gaat met alle inbreng voor het plein aan de slag. De gemeente Gouda faciliteert het proces. Cultuurhuis Garenspinnerij ondersteunt het project door o.a. ruimte voor overleg te faciliteren.

 

Positieve geluiden

Rachida heeft vooronderzoek gedaan. De eerste geluiden zijn heel positief. Mensen vinden het Spinnewielplein op zich een fijne locatie. Ze willen er graag zijn en activiteiten houden. Maar dan is een opknapbeurt belangrijk. Het is nu geen fijne plek. Na de herinrichting is het wel leuk om er te zijn. Het is dan netjes en dat nodigt uit om activiteiten te organiseren.

De opknapbeurt van het Spinnewielplein wordt betaald vanuit het Groenfonds van de gemeente Gouda. Zie ook www.gouda.nl/spinnewielplein.

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een opgeknapt en heringericht, groen plein dat door bewoners van Korte Akkeren wordt gebruikt om te verblijven.
Klaar
Deel dit: