Dit project is afgerond
Project

65 kerstbomen in de buurt

Geplaatst op 18 november 2020, 09:34 uur

Wegens overweldigende belangstelling is aanvraag van een kerstboom niet meer mogelijk. Wil je toch iets doen met de buurt? Dan bieden we hier een aantal coronaproof alternatieven:

1) Tover een gewone boom of struik om tot buurtwensboom door er lichtjes en versiering in te hangen. 
2) Doe mee met Gouda Verlicht! Je kunt hier ook 100 euro budget aanvragen voor een buurtinitiatief (zolang de voorraad strekt).  
3) Hang kersttakken/ kerstversiering op aan lantaarnpalen.
4) Haal Lichtpuntjes Gouda wenskaarten op en verspreid deze in de buurt.
5) Vraag een reizend dagboek aan voor je buurt.
6) Zamel geld in met buren en laat een boom bezorgen door de Tuinplantenloods. Bestel met code Lichtpuntjesgouda en ontvang € 14,- korting Dit geldt alleen voor de bomen van 2.00-2.25 meter, voor buiten in de tuin. Voor plaatsing van een boom in het openbaar gebied gelden onderstaande veiligheidsvoorwaarden en is toestemming van de gemeente nodig.
Bestel je een boom voor in je eigen huis? Gebruik dan code Lichtpuntjesgoudathuis en ontvang 10 % korting.

65 KERSTBOMEN IN DE BUURT

Gouda bij Kaarslicht wordt dit jaar voor de 65ekeer gehouden, maar dit keer digitaal. Om toch in de sfeer te komen kunnen bewoners een kerstboom aanvragen en het gezellig maken in hun straat/buurt. Er zijn 65 bomen beschikbaar met verlichting. Voor transport wordt gezorgd.

Toelichting

Maak je buurt gezellig met een verlichte boom en krijg daarnaast een tof pakket met acties (coronaproof) om de verbondenheid in de buurt te stimuleren. Meld je aan met een tweede contactpersoon uit eenzelfde straat of buurt. Daarnaast ontvang je als contactpersoon een buurtpakket met lampjes, wenskaarten en een reizend dagboek voor je buurt

Uiteraard zijn er ook (veiligheids-)voorwaarden. Lees deze even rustig door.

  • Voor een aanvraag zijn twee contactpersonen nodig in dezelfde buurt
  • De kerstboom komt op een plek die goed zichtbaar is voor omwonenden
  • De locatie wordt vooraf doorgegeven en wij laten deze checken door de gemeente
  • De Kerstboom mag geen belemmering en/of gevaar opleveren voor andere gebruikers van de openbare ruimte.
  • Als een Kerstboom op een doorgaande route wordt geplaatst, bijvoorbeeld op een stoep, dan dient er een minimale vrije doorgang over te zijn van 0,90 meter.
  • De boom moet minimaal 3 meter van de gevel staan.
  • De verlichting werkt op batterijen. Vanwege brandveiligheid mag er geen verlichting op het elektriciteitsnet worden aangesloten.
  • De corona maatregelen zijn van kracht. Het is daarom helaas (voorlopig) niet mogelijk om samenkomsten te organiseren rond de boom.
  • We streven naar verdeling van de bomen over de verschillen wijken en buurtjes. Bij veel aanvragen uit dezelfde wijk/ buurt kan het zijn dat de aanvraag wordt afgewezen. En verder geldt, zolang de voorraad strekt.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Goudapot en de volgende drie fondsen:Het Oude Mannenhuys, De Wijk en Dient Elkaar Met Blijdschap.

WEGENS OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING IS DE INSCHRIJVING GESLOTEN.

thema 
sociale cohesie, wijk-/stadsontwikkeling, leefbaarheid
Klaar
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Heleen van Praag


De kerstbomen in de buurten hangen inmiddels vol met wensen van buren!

0
Open de update in eigen pagina

Heleen van Praag


Er zijn afgelopen dagen uiteindelijk niet 65, maar 100 kerstbomen geplaatst in 50 verschillende buurtjes in 12 wijken! De kerstbomen zijn met veel enthousiasme in de verschillende buurtjes ontvangen, zoals blijkt uit de vele reacties via mail en via FBgroep Lichtpuntjes Gouda.
Wendy: 'Vanmiddag geze...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

erwin boer

vr 18 december 2020 19:42
Hoe bestaat het! Volledige kerstbomen versierd en al tegen de gevel. Kerstbomen bevestigd aan lantaarnpalen en geplaatst op openbare/doorgaande wegen en trottoirs. Brandgevaarlijk en verkeersonveilig. In onze wijk burgen-lusten doet de wijkpolitie al moeilijk over 3 stokken (louter in de vorm van een... lees meer