Project   

65 kerstbomen in de buurt

A
Geplaatst op 19 november 20, 10:16 uur

WEGENS OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING IS DE INSCHRIJVING GESLOTEN.

Gouda bij Kaarslicht wordt dit jaar voor de 65ekeer gehouden, maar dit keer digitaal. Om toch in de sfeer te komen kunnen bewoners een kerstboom aanvragen en het gezellig maken in hun straat/buurt. Er zijn 65 bomen beschikbaar met verlichting. Voor transport wordt gezorgd.

Toelichting

Maak je buurt gezellig met een verlichte boom en krijg daarnaast een tof pakket met acties (coronaproof) om de verbondenheid in de buurt te stimuleren. Meld je aan met een tweede contactpersoon uit eenzelfde straat of buurt. Daarnaast ontvang je als contactpersoon een buurtpakket met lampjes, wenskaarten en een reizend dagboek voor je buurt

Uiteraard zijn er ook (veiligheids-)voorwaarden. Lees deze even rustig door.

  • Voor een aanvraag zijn twee contactpersonen nodig in dezelfde buurt
  • De kerstboom komt op een plek die goed zichtbaar is voor omwonenden
  • De locatie wordt vooraf doorgegeven en wij laten deze checken door de gemeente
  • De Kerstboom mag geen belemmering en/of gevaar opleveren voor andere gebruikers van de openbare ruimte.
  • Als een Kerstboom op een doorgaande route wordt geplaatst, bijvoorbeeld op een stoep, dan dient er een minimale vrije doorgang over te zijn van 0,90 meter.
  • De boom moet minimaal 3 meter van de gevel staan.
  • De verlichting werkt op batterijen. Vanwege brandveiligheid mag er geen verlichting op het elektriciteitsnet worden aangesloten.
  • De corona maatregelen zijn van kracht. Het is daarom helaas (voorlopig) niet mogelijk om samenkomsten te organiseren rond de boom.
  • We streven naar verdeling van de bomen over de verschillen wijken en buurtjes. Bij veel aanvragen uit dezelfde wijk/ buurt kan het zijn dat de aanvraag wordt afgewezen. En verder geldt, zolang de voorraad strekt.

WEGENS OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING IS DE INSCHRIJVING GESLOTEN.

thema sociale cohesie, wijk-/stadsontwikkeling, leefbaarheid
1 project-update

Heleen van Praag


Na bekendmaking van de 65 kerstbomen actie, zijn we overspoeld met aanmeldingen uit alle wijken van Gouda. Zelfs zoveel dat de inschrijving inmiddels is stopgezet. We gaan kijken of we zoveel mogelijk buurten die zich hebben aangemeld kunnen voorzien van een boom of een alternatief aanbod. Dat betek...

Lees meer
26-nov.-2020 21:37