Dit project is afgerond
Project

Gouds Boekgeschenk 2022

Geplaatst op 2 augustus 2021, 18:27 uur

Iedereen die in de Boekenweek (9 t/m 18 april 2022) een boek van tenminste € 12,50 aanschaft in een Goudse boekwinkel krijgt daarbij het Gouds Boekgeschenk cadeau. In het Boekgeschenk staan 8 korte verhalen van Goudse schrijvers waarin Gouda of zijn bewoners een rol spelen. Het Goudse Boekgeschenk verschijnt eenmalig ter gelegenheid van de 750steverjaardag van Gouda in 2022.

“Als we volgend jaar vieren dat Gouda 750 jaar bestaat, krijgen we aan de hand van publicaties, tentoonstellingen en evenementen veel te zien van de historie van onze mooie stad”, zegt initiatiefnemer Rien Fraanje. “Het is ook belangrijk dat we in het feestjaar laten zien dat Gouda een rijke verzameling van fictieschrijvers herbergt.”

 

Toelichting

In het Goudse Boekgeschenk is één plek gereserveerd voor een nog onbekende schrijver. De winnaar van een speciale verhalenwedstrijd wint publicatie van zijn of haar verhaal in het Goudse Boekgeschenk. Fraanje: “We hopen te worden verrast door een prachtig verhaal van een nog onbekend schrijftalent.”

De spelregels zijn simpel: schrijf een verhaal van maximaal 2000 woorden waarin de stad en of zijn bewoners een rol vervullen en lever dat in vóór 16 oktober 2021.

Een jury met Erna Staal(Bibliotheek Gouda), Bart Jansen(Boekhandel Verkaaik), Peterpaul Kloosterman(Drukkerswerkplaats) en Rien Fraanje kiest het winnende verhaal.

Het Gouds Boekgeschenk verschijnt in de Boekenweek van 2022 in een ruime oplage.

thema 
creatief, kunst/ cultuur(-historie), evenementen
Klaar
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Peterpaul Kloosterman

Project volgens planning

Het Gouds Boekgeschenk verschijnt op 9 april 2022
Iedereen die in de Boekenweek (9 t/m 18 april 2022) een boek van tenminste € 12,50 aanschaft in een Goudse boekwinkel krijgt daarbij het Gouds Boekgeschenk cadeau. In het Boekgeschenk staan 8 korte verhalen van Goudse schrijvers waarin Gouda of zijn b...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Peterpaul Kloosterman

Project volgens planning

Twee winnaars van verhalenwedstrijd voor Gouds Boekgeschenk!
Annewies van Ess en Jan Vermeulen hebben de verhalenwedstrijd van het Gouds Boekgeschenk gewonnen. Zij verdienen daarmee een plek in het Gouds Boekgeschenk dat in het kader van 750 jaar Goudse stadsrechten bij de aankomende Boekenweek van 5...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina